Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Cure strašni detalji jezivog zločina u Australiji: Hrvatica djecu ubila kuhinjskim nožem

U Trendu

Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara

Slovenski srednjoškolci vraćaju se u škole, a kreće i masovno cijepljenje

Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda radi pripreme za maturu.
- Advertisement -

Strašna tragedija dogodila se u australskom gradu Melbourneu, gdje je žena hrvatskih korijena usmrtila svoje troje djece pa presudila i sebi. Tijela dvije kćeri, sina i majke otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tullamarineu.

Prema neslužbenim informacijama, porodica Katie Perinović – čije je djevojačko prezime Blažević – možda je iz Banje Luke, a kuća porodice Perinović u kojoj se zločin dogodio, navodno je u vlasništvu njenog supruga Tomislava. Također prema neslužbenim podacima, Katie ima sestru koja stanuje u istom gradu.

Susjedi u predgrađu Tullamarine u potpunom su šoku. Kažu da je Katie u posljednje vrijeme bila depresivna. Prije nekoliko mjeseci dala je otkaz na poslu, gdje je radila kao fizioterapeutkinja.

- Advertisement -

Tom (Tomislav) Perinović, suprug Katie i otac troje djece, vratio se sa posla i zatekao u kući jeziv prizor: njegova supruga, također australska Hrvatica Katie (42), ležala je mrtva s dječicom Claire (7), Annom (5) i Matthewom (3).

Kako je poslije potvrdila policija, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu. Katie je ubila djecu pa sebe. Neslužbeno se doznaje da je rastrojena majka djecu izbola kuhinjskim nožem, kojim je na kraju presudila i sebi.

- Advertisement -

Moguće je da je žena psihički stradala, jer je teško ovakav lockdown dugo izdržati. Mjere protiv pandemije Covida-19 u Melbourneu su najstrožije moguće. Na dan smo imali samo sat vremena da izađemo iz kuće i nismo smjeli ići dalje od pet kilometara od mjesta stanovanja – rekla je jedna od prvih susjeda.

AUSTRALIJA-ZLOCIN

Kako kaže susjed Freddie, dan ranije, Katie je u rastrojenom stanju došla do njegove kuće i ponašala se čudno. A drugi susjed Daniel Schembri kaže da je manje od 24 sata prije trostrukog ubistva djece Katie pozvonila na njihova vrata i donijela im vrećicu domaćih šljiva.

Zahvalio sam, ona je samo rekla ‘bye’. U potpunom smo šoku – kaže Schembri.
Čim su se vjenčali, ona je ostala trudna. Činili su mi se sretni – rekao je.

Sa svim susjedima bili su u veoma dobrim odnosima. Perinovići su bili omiljeni, nikome od susjeda nije jasno šta se dogodilo s Katie Perinović.

Podjeli s prijateljima
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

Ostavite komentar

Izvor:HAYAT.BA
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Katica: Povećan broj policajaca će nadzirati poštivanje mjera u Sarajevu

Kako je kazao Katica od sutra će na kritičnim mjestima u Kantonu Sarajevo biti angažovan veliki broj policajaca.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 • 15
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  15
  Shares

Ostavite komentar