Pazite kako vozite: Tri saobraćajne nesreće, više povrijeđenih lica u protekla 24 sata u Cazinu - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Pazite kako vozite: Tri saobraćajne nesreće, više povrijeđenih lica u protekla 24 sata u Cazinu
Aldin Selimovic

Pazite kako vozite: Tri saobraćajne nesreće, više povrijeđenih lica u protekla 24 sata u Cazinu

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13°C, dok je vodostaj Mutnice 81,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala šest intervencija u protekla 24 sata: tri remećenja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode. U Stijeni je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, a isti slučaj zabilježen je i na Trgu Zlatnih ljiljana. U Ulici cazinskih brigada javni red i mir je remećen konzumiranjem alkohola na javnom mjestu od strane jedno lica. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42, naselje Ćuprija, jedno lice je teže povrijeđeno prilikom slijetanja 1 m/v s kolovoza, dok je na Mihaljevcu došlo do sudara 1 m/v i traktora, lakše tjelesne povrede su zadobila dva lica. Slijetanje 1 m/v s kolovoza zabilježeno je i u Glogovcu. Jedno lice je lakše povrijeđeno, a pričinjena je i materijalna šteta na vozilu. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju - preventivni izlazak trehničkog vozila bez djelovanja u vezi sa slijetanjem 1 m/v s kolovoza na Ćupriji.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 59 pacijenata, dok je sanitet korišten šest puta

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati doći do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Zbog sanacionih radova, lijeva strana autoceste A1, smjer Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraća se dvosmjerno na desnoj kolovoznoj traci. Saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

No rating
Rate this article:
No rating
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top