Za Merisu: Velika sportska imena se uključila u humanitarnu akciju Rifeta Kapića iz Cazina

U TRENDU

Stanivuković: Spreman sam biti prvi gradonačelnik koji će ljude pozvati da izađu na protest

On je pozvao Vladu RS, predsjednika Narodne skupštine RS, člana predsjedništva BiH iz ovog entiteta, da do petka kažu da li je to u planu, pozivajući ih da to ne čine.

Izetbegović: Imati svoju državu je kao kada ‘porodica ima kuću’

Delegacije su povodom ovog važnog datuma cvijeće položile i na spomen - obilježju "Vječna vatra" te Spomen - obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i u Spomen - parku "Vraca".

Ko za Dan državnosti smije raditi, a ko ne

Kantonalni inspektori rada će tokom predstojećeg državnog praznika - Dana državnosti BiH vršiti pojačane inspekcijske nazore kod onih poslodavaca kojima će 25. novembar biti radni dan.

Merisi Međedović Zahirović je nedavno dijagnosticiran najteži oblik karcinoma pluća. S obzirom na komplikovanost domaćeg zdravstvenog sistema i hitnost da se pomogne oboljeloj ženi, pojavila se mogućnost da njeno liječenje otpočne u jednoj poznatoj turskoj klinici. Da bi se to ostvarilo, neophodno je prikupiti značajna materijalna sredstva, koja porodica oboljele jednostavno nema.

Kako bi pomogao majci svog velikog prijatelja, u akciju prikupljanja sredstava uključio se i Rifet Riki Kapić, talentovani veznjak iz Cazina, koji trenutno igra za klub FC Sheriff Tiraspol – Moldova.

Nakon što je prije nekoliko dana stavio na aukciju svoj dres, ističući da je cjelokupan iznos namijenjen za Merisino liječenje, ovaj humani gest pretvorio se u puno značajniju humanitarnu akciju.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Naime, akciji su se odazvala velika sportska imena i poslali dresove za koje i vi možete licitirati. Edin Džeko, Senijad Ibričić, Haris Seferović, Mateo Sušić, Kenan Kodro, Asmir Suljić – svi su oni dio ove humane priče, a sve kako bi se Merisi omogućilo da živi.

Veliko bravo za velike ljude!

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Kako se nastup lidera bh. Hrvata i Srba pred UN-om pretvorio u veliki debakl i blamažu

Dodik i Čović u svojim su se istupima obrušili na visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka.

Novih 11 kilometara autoceste

Bosna i Hercegovina je, na Dan državnosti, dobila 11 novih kilometara autoceste.