8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Vučić se obraća Vijeću sigurnosti nakon presude Mladiću

POVEZANE VIJESTI

Grlić Radman: Formulacija u deklaraciji NATO-a bila izmijenjena prije Milanovićevog poziva

Grlić Radman je istakao da je on u maju formirao "koordinacijsko tijelo, jednu neformalnu grupu" u kojemu su bili predstavnici ministarstva vanjskih poslova, ministarstva odbrane, ministarstva unutrašnjih poslova, ministarstva finansija, ureda predsjednika vlade i ureda predsjednika.

Milanović o spominjanju BiH u dokumentu NATO-a: Nazvao me Stoltenberg i riješili smo u pola minute

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na ulasku na summit NATO-a u Briselu dao je kratku izjavu

U Hrvatskoj kreće covid-bus, građane će cijepiti “pred kućnim pragom”

Covid-busevi će po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima.

Zoran Milanović protiv deklaracije NATO-a: Kao da je pisala nevladina udruga iz Sarajeva

Neke zemlje ne žele spominjanje Dejtonskog sporazuma, kazao je Milanović
- Advertisement -

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovat će danas na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Vučiću će biti omogućeno video uključenje u sjednicu, u kome će iznijeti stavove Srbije o presudi Mladiću i optužnicama Haškog tribunala protiv dva člana Srpske radikalne stranke.

- Advertisement -

Osim toga, na sjednici će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog reziduralnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, glavnog tužioca Bramerca (Serge Brammertza) i predsjednika Karmela (Carmel) Agiusa.

Predsjednik Srbije je još u petak ukazao na to da će na sjednici rukovodstvo Republike Srbije biti kritikovano zbog nepoštovanja tog Mehanizma, zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Jojića.

– Kako je to podešeno prosudite sami. Reći će vam neko da je redovna sjednica Vijeća sigurnosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaljučite sami – naveo je tada Vučić.

- Advertisement -

PODJELI: