28.6 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Vučić: Mi u granice ne diramo, samo nemojte da nam govorite o pravu i pravdi

POVEZANE VIJESTI

Milo Đukanović: Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je prokomentarisao izjave državnog vrha Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koji je izglasala crnogorska Skupština.

Aleksandar Vulin: Ne tjerajte ih da priznaju genocid kojeg nema

“Neka ih ne tjera da priznaju genocid kojeg nema“

Dok Vučić drži govor policajci padaju u nesvijest (VIDEO)

Sve to mirno su posmatrali ljudi iz državnog vrha Srbije

Novalić: Uprkos pandemiji redovno isplaćujemo penzije i invalidnine, a raste nam i izvoz

Prilikom susreta, federalni premijer upoznao je gosta s glavnim makroekonomskim pokazateljima u FBiH
- Advertisement -

Predsjednik Srbije Aleksanda Vučić u svom govoru u Donjoj Gradini na obilježavanju ustaških zločina kazao je da “sve što važi sa Srbe za druge ne važi”.

“Mi danas imamo tri stvari koje moramo da zapamtimo za cjelokupan srpski narod. Pod jedan: mir, mir, mir je najvažniji za srpski narod. Pod dva: i Srbija i Republika Srpska i srpski narod u cjelini mora da bude dio međunarodne zajednice, nikada više sebi ne smijemo da dozvolimo da budemo izolovani i da budemo odstranjeni iz svijeta. Pod tri: nema nikakve sumnje i to danas s pravom možemo da kažemo da je međunarodno javno pravo odavno sahranjeno, da pravde u međunarodnim odnosima nema, da licemjerje vlada i dvostruki standardi upravljaju politikama velikih sila. I to kažem ovdje njima u lice pred njihovim predstavnicima”, naveo je Vučić.

- Advertisement -

Kako je kazao, “sve što važi sa Srbe za druge ne važi”.

“Sve što ne važi za nas važit će za one druge. I kada vam govore licemjeri jedni o tome kako su protiv promjena granica, ne zaboravite da su nam mijenjali granice i ‘90-tih, da su pokušali i da mijenjaju granice i danas i Srbiji još 2008. godini i da im danas odgovara da kažu da su, tobož, protiv promjena granica. Mi u granice ne diramo, one iz 1991. godine smo priznali. Samo nemojte da nam govorite o pravu i pravdi i nemojte da nam govorite o moralu”, poručio je Vučić, te dodao:

“Novi jasenovci i nove oluje se neće više dogiditi našem narodu. To im danas poručuje, mala nevelika, ali ponosnija i dostojanstvenija Srbija nego što je bila u proteklih 30 godina”.

- Advertisement -
Izvor:N1

PODJELI: