Monday, January 18, 2021
- Oglas -

Vrijeme je za njenu kraljicu sarmu, a ova će vas oduševiti

U Trendu

Sarma je jedno od omiljenih jela s naših prostora. Posebno ako je pravite po provjerenom receptu, kakav vam donosimo, tradicionalna sarma od kiselog kupusa neće vas iznevjeriti.

Potrebno je:

1 veća ili 2 manje glavice kiselog kupusa
500 g mljevenog miješanog mesa
4 glavice crnog luka
6 kašika riže
1 šolja ulja
100 g suhog mesa
crvena mllevena paprika
sol
suhi biljni začin

Priprema: 

1. Odvojite listove kupusa i dobro ih operite.

2. Na malo ulja prodinstati sitno isjeckan luk, dodajte meso pa nastavite dinstanje. Na kraju dinstanja dodati sol, suhi biljni začin, alevu papriku, biber, a onda i rižu.

3. Promiješajte i filujte jedan po jedan list kupusa uvijajući ih po želji. Redajte ih u pogodnu posudu, tako da stanu u jednom redu. Suho meso redajte na režnjeve, pa ga stavite između sarmi. Prelijte ih ostatkom ulja i vodom tako da sarme ogreznu.

4. Pokrijte posudu folijom i stavite u rernu, pa pecite na umjerenoj temperaturi oko 2 sata ili stavite na tihoj vatri da se kuhaju, a pred kraj zapecite u rerni. Prije nego što sarme izvadite iz rerne, skinite foliju da sarme dobiju lijepu rumenu boju, preporučuje Recepti.com.

Prijatno!

Podjeli s prijateljima
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Ostavite komentar

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Kamala Harris podnijela ostavku na senatorsku funkciju

Ona je u pismu ostavke navela kako joj je bila čast služiti narodu Kalifornije u protekle četiri godine senatorskog mandata.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Ostavite komentar

- Oglas -