Vlada USK donijela odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava za grantove drugim nivoima vlasti

U TRENDU

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona, kojom je predsjedavao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Vlada Kantona je na današnjoj sjednici donijela odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava za grantove drugim nivoima vlasti.

– “Grant od 5000 KM dodijelit ćemo za finansiranje izrade projekto-tehničke dokumentacije za glavni projekat mosta Sejdića most, po zahtjevu Mjesne zajednice Jusufovići, općina Bužim, a radi se o projektu koji bi trebao povezati lokalni put Ljubijankići i lokalni put Sejdića most-Mrcelji – Todorovo u općini Velika Kladuša. Na izgradnju ovog mosta čeka se više od 20 godina kako bi povezao lokalne puteve između Bužima, Cazina i Velike Kladuše”, obrazložio je Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Podržan je i prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike o dodjeli granta u iznosu od 5000 KM za podršku rada Centra za razvoj inkluzivnih praksi, za JU OŠ „Harmani II“ Bihać.

Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i socijalne politike predložila je, a članovi Vlade Kantona podržali, zaključak kojim se obavezuje Zavod zdravstvenog osiguranja da, u roku od pet dana, izvijesti resorno Ministarstvo o realizaciji obaveza proisteklih iz zaključaka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

– “Obzirom da se epidemiološka situacija na području Unsko-sanskog kantona svakodnevno usložnjava, Ministarstvo zdravstva se u više navrata obraćalo Zavodu zdravstvenog osiguranja USK sa zahtjevom da se u Rebalansu Finansijskog plana Zavoda osiguraju novčana sredstva za podršku rada zdravstvenih ustanova koje svakodnevno, u teškim uvjetima, pružaju zdravstvene usluge pacijentima oboljelim od COVID-19”, kazala je ministrica Ćemalović.

Na prijedlog Nijaza Kadirića, ministra privrede, formiran je Projektni tim Ministarstva privrede za pripremu prijedloga projekta javno-privatnog partnerstva i provođenje postupka dodjele ugovora javno-privatnog partnerstva za potencijalni projekt „Administrativni centar Unsko-sanskog kantona“.

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Kanton Sarajevo uvodi zabranu korištenja uglja, evo kada bi trebala stupiti na snagu

Plan će utvrditi i iznos novca sa subvencioniranje i dinamiku realizacije obaveza u vezi sa moratorijem korištenja uglja.

U Hrvatskoj najavljene kazne za građane zbog kršenja mjera

"Sigurno je da će biti ozbiljnije kazne", rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Na Ahiret preselio Nijaz (Arifa) Miljković

Tužnog srca i s bolom u duši obavještavamo rodbinu, komšije i prijatelje da je naš dragi Nijaz (Arifa) Miljković 26. novembra 2020. godine, u...