8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Vlada KS će i ove godine subvencionirati troškove za upis djece u privatne vrtiće

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Danas je na press konferenciji povodom početka upisa učenika u prvi razred srednje škole ministrica Naida Hota Muminović, između ostalog, otkrila kako Vlada Kantona Sarajevo i za ovu godinu planira subvencioniranje troškova za upis u privatne vrtiće za djecu sa liste čekanja

Upisni rok za upis djece u vrtiće otvoren je od 1. juna, a zbog ograničenih kapaciteta vlada Kantona Sarajevo ima u planu subvencije onih koji ne dospiju na listu primljenih u vrtiće JU “Djeca Sarajeva”.

- Advertisement -

Ministrica je otkrila kako će se lista čekanja formirati nakon popunjavanja kapaciteta te da će se naknadno napraviti novi javni poziv za subvencioniranje dječijeg boravka u privatnim vrtićima.

Hota Muminović je istaknula da je proces formiranja liste za subvencije direktno vezan za upis u “JU Djeca Sarajeva”.

Subvencija za boravak u privatim vrtićima ranije je iznosila 200 KM.

S obzirom na činjenicu da je u prethodnoj godini na listi čekanja za upis u sarajevske vrtiće bilo 1.446 djece, kako je resorni ministar najavio kapaciteti su prošireni te su od ove godine u funkciji tri nova vrtića.

- Advertisement -
Izvor:KLIX

PODJELI: