Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Više lica u Cazinu prekršilo Naredbu o ograničenom kretanju

U Trendu

- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2°C, dok je vodostaj Mutnice 1,25 m.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata. Na Gnjilavcu je došlo do vike, galame, drskog i nepristojnog ponašanja jednog lica prema drugom. Također, dva puta kršena je Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati, i to u Ulici cazinskih brigada od strane tri lica i u Ulici dr. Irfana Ljubijankića od strane jednog lica.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

- Advertisement -

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 35 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

- Advertisement -

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

16.04.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Krivajski Puškari,
– od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 15:00 sati trafopodručja: Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 2, Krivaja 1 i 2, Krivaja Lulići, Krivaja Hamulići, Krivaja Porčići, Tržačka Platnica 1, 2 i 3.

17.04.2021. godine

- Advertisement -

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Krndija.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na mogućnost poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever, zbog čega vozače molimo za oprezniju vožnju i obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog sanacionih radova na putu Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), od 08 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a moguće su i kraće obustave.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom,uz regulaciju semaforima. Od 23:00 do 04:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podijeli s prijateljima
 • 73
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  74
  Shares

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Pomozite sebi: Evo šta ćete učiniti u slučaju u slučaju panike

Napadi panike potječu iz grupe anksioznih poremećaja, a često se javljaju bez ikakvog znaka upozorenja.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 • 73
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  74
  Shares

Ostavite komentar