13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Uskoro: Avanura Film Festival „Avant & Una“ i ove godine u Bihaću

POVEZANE VIJESTI

Bihać-potpisivanje sporazuma

Sporazum, odobren od kantonalnog ministastva obrazovanja i ministarstva zdravsta predstavlja dio Programa sekundarne prevencije fokusiran na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama USK

Bihać: Sportski događaj za djecu izbjeglice i tražitelje azila

Djeci koji su bila prisiljeni napustiti dom, bavljenje sportom sa školskim drugovima može pomoći da steknu samopouzdanje, stvore nova prijateljstva i osjećaju se sigurno.

Ispitani u Bihaću: Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene komandire, dva policajca sve priznala

Nakon saslušanja u Tužilaštvu došlo se do saznanja da su uhapšeni imali podršku vrha policije

Saobraćajna nesreća u centru Bihaća

Uviđaj na mjestu nesreće je u toku, a više informacija objavit ćemo tokom dana.   
- Advertisement -

Bihać Avanura Film Festival „Avant & Una“, koji je prošle godine uprkos pandemijskim poteškoćama uspješno realizovan, zaživjet će i ove godine.

Zbog toga je u prostorijama Kulturnog centra u Bihaću, održan prvi sastanak organizacijskog odbora na kojem se razgovaralo o važnosti ovakvog festivala, kako za grad Bihać, tako i za kulturu i turizam Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

I ove godine se tradicionalno nastavila suradnja sa Gradom Bihaćem, Kulturnim centrom, Turističkom zajednicom i Nacionalnim parkom Una, koji su, zajedno sa direktorom festivala, Mirsadom Ćatićem, odlučili festival podignuti na novi nivo i poboljšati njegov kvalitet.

Ćatić se zahvalio partnerima festivala i istaknuo kako svako od njih daje značajan doprinos da festival živi.

Predstavio je koncept ovogodišnjeg Bihać Avantura Film Festivala „Avant & Una“, osmišljenog kao pozornica na otvorenom sa novim atrakcijskim lokacijama, produkcijsko-lokacijskim workshopom posvećenom razvoju praktičnih znanja u filmskoj industriji, workshopom posvećenom kreativnoj industriji i suradnji između turističke i filmske industrije, te zanimljivim avanturama koje očekuju festivalsku publiku ove godine.

Elmir Rekić, tehnička podrška festivala, naglasio je kako je festival napredovao u ove dvije godine i da su se obezbijedila značajna tehnička sredstva, koja su ostala kao dio lične infrastrukture festivala, što omogućava dalji napredak.

- Advertisement -

U ime gradske uprave, Edin Moranjikić, pozdravio je organizatore, te se prisjetio koliko je truda uloženo da se, uprkos pandemiji, realizuje prošlogodišnji festival, što je od izuzetne važnosti, jer time festival održava kontinuitet.

Nacionalni park Una je odlučio obogatiti ovogodišnji program festivala naučno-edukativnom avanturom, autorskim dokumentarnim filmom „Tragom medvjeda zvanog Ljutoč BH 001“.

- Advertisement -

PODJELI: