Uprkos mjerama USK: Autobus iz Sarajeva dovezao 30 migranata u Krajinu

U TRENDU

Mjesec dana lockdowna: Padaju brojevi novozaraženih i umrlih

Sedmodnevni prosjek umrlih u bolnicama i domovima za starije sada je 547 i pada već sedmicu dana nakon što su uvedene restriktivne mjere dok ih je bilo 625.

Nakon što je Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području USK prije dva dana izdala set naredbi, između ostalog da se zabranjuje prijevoz migrnat u Unsko-sanski kantonu, evidentno je da se ta naredba ne poštuje.

Reporter “Avaza” u 18:20 sati na punktu Velečevo snimio je grupu od 30 migranata koje je dovezao autobus “Centrotransa” direktno iz Sarajeva.

Kako nam je kazao policajac koji je evidentirao pristigle migrante, najviše ih je iz Pakistana.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Ovo je još jedan primjer da migrantsku krizu mnogi ne doživljavaju ozbiljno, a da najveći dio teretana nose građani USK.

Posljednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je SDA, odnosno Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH personalno odbio plan Fahrudina Radončića u vezi sa migantskom krizom.

Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštivanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Izvor: AVAZ.BA

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Poništavaju li se izbori u Doboju i Srebrenici?

Neki su pošiljke sa glasačkim materijalom u Americi posebno, dobijali na dan izbora, ili čak i dan dva poslije.

Preminuo istaknuti hrvatski glumac Špiro Guberina

Špiro Guberina, istaknuti jugoslavenski i hrvatski glumac, preminuo je danas u 88. godini u Zagrebu.

Krizni štab KS saopćio dobre vijesti

Naveo je da su trenutno u KS hospitalizirana 364 pacijenta, i to na KCUS-u, uključujući Kliniku Podhrastove, te u Općoj bolnici.