21.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Umrla najhrabrija djevojka na Balkanu

POVEZANE VIJESTI

Milo Đukanović: Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je prokomentarisao izjave državnog vrha Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koji je izglasala crnogorska Skupština.

Aleksandar Vulin: Ne tjerajte ih da priznaju genocid kojeg nema

“Neka ih ne tjera da priznaju genocid kojeg nema“

Dok Vučić drži govor policajci padaju u nesvijest (VIDEO)

Sve to mirno su posmatrali ljudi iz državnog vrha Srbije

Novalić: Uprkos pandemiji redovno isplaćujemo penzije i invalidnine, a raste nam i izvoz

Prilikom susreta, federalni premijer upoznao je gosta s glavnim makroekonomskim pokazateljima u FBiH
- Advertisement -

Najhrabrija djevojka na svijetu, Ena Šarac (24), u subotu je zauvijek sklopila svoje uvijek vesele oči. Njeno tijelo izmučeno brojnim bolestima, nažalost, nije izdržalo posljednju tešku operaciju.

-Enica, najveća i najčistija duša ovog svijeta, postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele –  napisali su u subotu na Facebooku nakon 20 sati prijatelji Enine porodice.

- Advertisement -

U srijedu je u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu Osječanka imala tešku operaciju glave koja je trajala 13 sati, a niti dva dana kasnije uspjela se javiti majci Biserki.

-Enica je prebačena jutros na odjel. 24 sata nakon operacije dokopala se mobitela i odmah me nazvala, srce moje. Pričale smo sat vremena i kaže da je ništa ne boli osim noge iz koje su vadili žilu za presađivanje – rekla je tad njena mama Biserka i razveselila brojne Enine prijatelje.

Naime, prije desetak dana, bris glave je otkrio da ju je napala bolnička bakterija MRSA.

Ena je prošla tri sepse, pet hirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i pol je bila prikovana za invalidska kolica, a dobila je i dijabetes. No, duhom nikad nije klonula. I uvijek se vratila na noge sa zaraznim osmijehom.

- Advertisement -

Prvog dana 2. razreda osnovne škole oboljela je od tumora na mozgu i otada smo je svi znali kao djevojku koja se nikada ne predaje. 2017. godine joj je otkriven i neoperabilni tumor na kičmi, a onda je došla i nova dijagnoza – akutna mijeloična leukemija. No, njen duh bio je jači od svega.

Iako je sama trpjela goleme boli i roditelji su joj bili na rubu egzistencije zbog velikih troškova liječenja, Osječanka je uvijek pomagala onima kojima je trebalo. Za svakoga je našla riječ utjehe, a mnogima bolesnima je pomagala svojim savjetima.

- Advertisement -
Izvor:Azra

PODJELI: