Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

U protekla 24 sata PU Cazin intervenisala više puta

U Trendu

- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je tri intervencije. Krivičnih djela nije bilo, a javni red i mir remećen je dva puta. Naime, u Slatini je došlo do nepristojnog i drskog ponašanja, a na Hairlahović brdu je evidentiran fizički napad jednog lica na drugo.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R403, Pjanići, došlo je do sudara između 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

- Advertisement -

Vatrogasci nisu imali intervencija, a zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja, koji su ovih dana sve učestaliji uslijed jakog vjetra, iz Civilne zaštite savjetuju građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Povećan je i broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte i prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 86 pacijenata dok sanitet nije korišten.

- Advertisement -

Zbog sanacije aktiviranog klizišta na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima savjetujemo pojačan oprez zbog moguće poledice. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozače pozivamo na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

- Advertisement -

Na planinskom prevoju Borova Glava na dionici Šuica-Livno, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova od 09 do 15 sati na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (na dionici Crna Rijeka-Bjelajce),saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Danas i sutra (12. I 13.02.) izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelima Crnaja i Lendava na dionici Konjic-Jablanica, zbog čega će se kroz tunele saobraćati jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 0
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 0
 •  

Ostavite komentar