19.2 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

U Prijedoru bez okupljanja, u Kozarcu tek pokoji prolaznik

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Na gradskom trgu ispred nekadašnje „Patrije“ u Prijedoru danas nije došlo do spontanog okupljanja građana bošnjačke nacionalnosti, vezano za izricanje drugostepene presude zločincu  Ratku Mladiću. Nije bilo okupljanja ni u ostalim gradskim ulicama.

Bašte kafića bile su poluprazne, na ulicama primjetno nekoliko policajaca.

- Advertisement -

U Kozarcu slična slika.Ulice gotovo prazne. Jedini prolaznik koji je naišao bio je raspoložen za priču.

-Ja sam Muhamed Mehmedić, rođeni Kozarčanin.U penziji sam, veći dio vremena u godini provedem u Beču. A što se tiče presude Mladiću, ja  mogu reći,neka svako dobije po svojoj zasluzi – rekao je Mehmedić.

Na ulazu u varošicu u bašti kafića sjede četiri Kozarčanina. Samo je Husein Softić bio raspoložen za priču.

– Neka sudije rade svoj posao, znaju oni pravo.Ja se odmaram  sad ću kući, čuo sam za presudu i zadovoljan sam, rekao je Softić žaleći se na zdravlje i otežano kretanje.

- Advertisement -

Nešto  energičniji bio je srednjovječni Kozarčanin, koji nije želio da ga snimamo i fotografišemo. Dok je prilazio automobilu švicarskih registracija samo je dobacio.

– Svi Kozarčani su na svojoj koži osjetili surovi rat. I svi do jednoga mislimo da je jedna doživotna kazna malo i premalo. Bolje se zapitajte što nam je Kozarac prazan, gdje su mještani zašto se djeca ne igraju, dobacio je i odvezao se, kako kaže svojoj kući.

- Advertisement -
Izvor:AVAZ.BA

PODJELI: