11.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

U Kantonu Sarajevo ljekari od ponedjeljka primaju samo hitne slučajeve, nema vakcinacije

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo od ponedjeljka 14. juna stupaju u štrajk. Ovo je odlučeno nakon niza sastanaka pregovaračkih timova Sindikata radnika u zdravstvu i Vlade KS na kojima nije postignut dogovor, te jučerašnjeg protesta.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Edo Selimić za Klix.ba je kazao da zdravstveni radnici stupaju u štrajk u punom kapacitetu, što je odluka Glavnog odbora Sindikata.

- Advertisement -

“Zdravstveni radnici stupaju u štrajk, a u ponedjeljak zdravstvene ustanove će raditi u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti Federacije Bosne i Hercegovine. Dakle, dođete na posao i primate samo hitne slučajeve”, istakao je.

S obzirom da je u toku masovna vakcinacija u sarajevskoj Zetri, zanimalo nas je kako će se štrajk odraziti na proces vakcinacije. Selimić je kazao da neće biti vakcinacije, samo revakcinacija.

“Članovi našeg Sindikata će biti raspoređeni i u Zetri. Također, će doći i čekati hitne slučajeve, s obzirom da vakcinacija nije hitna to znači da se neće odvijati”, kazao je Selimić, ponovo naglasivši da će zdravstveni radnici samo primati hitne slučajeve.

Također, istakao je da će se vršiti samo revakcinacija da ne bi propali termini i vakcine.

- Advertisement -

Radnici u zdravstvu jučer su održali proteste ispred zgrade Vlade KS jer već treću godinu nije potpisan Granski kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva. Iako su očekivali da će im se nadležni obratiti, to se nije desilo.

- Advertisement -
Izvor:KLIX

PODJELI: