6.9 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

U Bosanskoj Krupi održana Inicijativna skupština Narodnog evropskog saveza

POVEZANE VIJESTI

Bosanska Krupa: Planirana i osigurana budžetska podrška poljoprivredi

Prošla godina ostat će upamćena po dobrim prinosima u poljoprivredi u ovoj lokalnoj samoupravi.

Bosanska Krupa: Potpisani ugovori o finansiranju 19 projekata NVO i udruženja

Među podržanim projektima je i Festival folklornog stvaralaštva u Bosanskoj Otoci, koji će ove godine biti održan po dvadeseti put.

Podrška općine Bosanska Krupa: Neformalne grupe mladih potpisale ugovore o (su)finansiranju projekata

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predstavnici neformalnih grupa mladih danas su potpisali ugovore

Bosanska Krupa: Općina sufinansira nabavku repromaterijala za proljetnu sjetvu

Pravo na korištenje sredstava imaju pravna i fizička lica koja imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata.
- Advertisement -

Izborom 45 članova Inicijativnog odbora i predsjednika ovog tijela Midhata Arnautovića formiran je Inicijativni odbor Narodnog evropskog saveza općine Bosanska Krupa.

-“Napravićemo realan politički program koji će biti zasnovan na objektivnim potrebama naših građana, a naš rad će za efekat imati isključivo rezultat vrednovan konkretnim pomacima i pozitivnim promjenama”, poručio je novoizabrani predsjednik Inicijativnog odbora NES Bosanska Krupa Midhat Arnautović.

- Advertisement -

Uspješan rad nove, ujedinjene političke snage u Bosanskoj Krupi poželio je općinski vijećnik Mirel Bratić, dok je aktuelni ministar za pitanja boraca u Vladi USK Samir Jašaragić izrazio čvrsto uvjerenje da će sinergija okrupnjavanja političke scene itekako rezultirati liderstvom i na višim nivoima vlasti.

Da je u Bosanskoj Krupi na scenu stupila najjača i najperspektivnija politička snaga, u svom je obraćanju istaknuo član Predsjedništva NES BiH i predsjednik Regionalnog odbora 1, Mustafa Ružnić, dodavši da je dobra saradnja već jedan od najčvršćih temelja za sve nove uspjehe koji slijede i Bosanskoj Krupi i ostatku zemlje.
NES Krupa
Prisutnima se obratio i potpredsjednik NES BiH Ibrahim Hadžibajrić koji je, između ostalog, naglasio da je NES jedinstvena politička snaga u BiH i po tome što se tehnički i formalno ujedinila dva ostvarena politička subjekta što je jedinstven slučaj i nije koalicija kakve se uspostavljaju i razilaze vrlo često bez ikakvog pozitivnog efekta, te da se radi o političkoj snazi koja je, prema svim pokazateljima i činjenicama, već druga po snazi u BiH.

Na kraju skupa, obraćajući se novoformiranom Inicijativnom odboru NES Bosanska Krupa, predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević, poručio je:

-“Svo naše znanje, dobre namjere i iskreni ciljevi zavise od našeg rada i kapaciteta koji ostvarujemo demokratskim putem. Iskustvo nam govori da je to dugotrajan rad, ali i jedini ispravan put. Naše ambicije su značajne jer s punim pravom očekujemo učešće na svim nivoima vlasti u što većem kapacitetu i za to smo već stvorili pretpostavke. Mi, hvala Bogu, imamo državu, ali ona ima puno problema i oni se moraju rješavati. Posla ima na svim nivoima vlasti i naše je da na svakom tom mjestu, od lokalne zajednice kao što je Bosanska Krupa, do samog vrha države pokažemo svoje znanje i donesemo rezultate u cijeloj državi Bosni I Hercegovini koja je od Drine do Korane.”

- Advertisement -

Predsjednik Ogrešević uputio je čestitke bosanskokrupskom timu Narodnog evropskog saveza i poželio im uspješan rad u narednom periodu koji će najveću korist i zadovoljstvo donijeti u prvom redu građanima ove općine, a potom i cijelog kantona i naše zemlje.

- Advertisement -

PODJELI: