11.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Trešnje su pravi dragulj za zdravlje

POVEZANE VIJESTI

Riješite se moljaca uz nekoliko jednostavnih trikova

Topla i vlažna mjesta nikad nisu dobar izbor za čuvanje hrane, a jedan od razloga je i taj što se na takvim mjestima zadržavaju moljci

Znaci da ste pretjerali s kafom

Neka istraživanja su pokazala i kako kofein može uništiti produktivnost

Ovih nekoliko suplemenata trebalo bi uzimati svaki dan

Ne morate nužno uzimati suplemente, ali oni mogu imati ključnu ulogu u proboljšanju prehrane i popunjavanju eventualnih nutritivnih nedostataka.
- Advertisement -

Obiluju antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja

Trešnje su pravi dragulji prirode i ukusna poslastica koja najavljuje dolazak vrućih ljetnih dana. S nutritivnog stajališta njihove su koristi vrlo cijenjene. Dobar su izvor antioksidansa vitamina C i prehrambenih vlakana, a siromašne su mastima i ne sadrže natrij i holesterol.

- Advertisement -

Zbog bogatstva nutrijenata i istodobno umjerene količine kalorija, trešnje su odličan izbor za sve one koji paze na tjelesnu masu. Trešnja sadrži sve vitamine i minerale kao i celulozu, pektin te organske kiseline (jabučnu, limunsku, vinsku). Bogata je kalijem te stoga povoljno djeluje na ravnotežu tekućine u organizmu.

Trešnje, poput drugog voća, obiluju antioksidansima koji štite od slobodnih radikala te usporavaju proces starenja. Klinička studija pokazuje da konzumacija trešanja i njenih proizvoda može biti od koristi u ublažavanju bolova povezanih s gihtom

Istraživanja su pokazala da je 20 trešanja učinkovitije od jednog aspirina, a u kombinaciji s kalcijem i magnezijem izuzetno povoljno utječe na zdravlje kostiju. Niskog glikemijskog indeksa, trešnje su dobar izbor i za dijabetičare jer smanjuju nivo šećera u krvi.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

PODJELI: