Utorak, 13 travnja, 2021

Teško ih je prestati jesti: Najbolji italijanski recept za pržene kuglice od riže

U Trendu

- Advertisement -

Arancini di riso su pržene loptice riže, punjene sirom ili nekom drugom namirnicom.

 


To tradicionalno italijansko jelo obično se priprema kada treba potrošiti višak rižota od prethodnog dana…

- Advertisement -

SASTOJCI:

300 g kuhanog rižota (ili kuhane riže)

- Advertisement -

150 grama krušnih mrvica



1 jaje

4 kašike naribanog sira parmezana

šaka nasjeckanog svježeg peršuna

- Advertisement -

so i biber po želji

Nadjev za kuglice:



100 grama sira mozzarella

PRIPREMA:

1. U rižoto (ili kuhanu rižu) dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršun i začine, sve zajedno dobro promiješajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

2. Od dobijene smjese napravite kuglice veličine loptice za golf. Palcem napravite rupu u sredini kuglice pa je nadjenite sirom mozzarellom ili nekim drugim nadjevom poput umaka bolonjez.

3. Ponovo zamijesite kuglicu pa je panirajte s jajetom i krušnim mrvicama.



4. Pecite ih u vrućem ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu hrskavu koricu.

5. Poslužite ih s umakom po želji.

U videu “Food Tubea” pogledajte kako stari italijanski lisac Gennaro Contaldo priprema ovaj tradicionalni recept iz Italije.

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
Izvor:Hayat
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar