Subota, 15 svibnja, 2021

Svi uspjesi mlade Bužimljanke: Naila Krupić o svom putu do uspjeha (VIDEO)

U Trendu

- Advertisement -

Baš zbog toga i do sada postignutih sportskih, ali i poslovnih rezultata, od strane Redakcije Reprezent odabrana je za primjer uspješne žene u općini Bužim. Da Naila nije prije 14 godina uradila ono što jeste, sasvim sigurno ona ne bi bila ovo što je danas i vjerovatno ne bi bilo ove priče o uspješnoj mladoj ženi.

Mnogi njeni prijatelji i poznanici za nju kažu, i to opravdano, da je uspješna žena, uspješna djevojka, na što ona dodaje da je pri tom i tvrdoglava, ambiciozna, ali i djevojka sa stavom. Taekwon-do i kick-box su Naili sve, oni su njen život, oni su razlogom njenih uspjeha i oni su razlogom njenih neprospavanih noći, na sreću ne baš često, ali događaju se ponajviše zbog nepravdi koje katkada ona proživljava.

Naila je danas žena sa stavom, a to se dok je bila djevojčica nije naslućivalo jer je bila povučena, sramežljiva i neprimjetna. Danas je ta djevojčica postala žena koja zna šta želi i koja zna kako će doći do toga, i povrh svega, postala je žena koju niko ne može zaustaviti u ostvarivanju njenih ciljeva. Kažu da ne možeš biti veliki sportista ako nisi veliki čovjek. Naila to upravo jeste!

- Advertisement -

Naila je u taekwon-do-u osvojila prvu svjetsku srebrenu medalju za BiH. Iz njenog rodnog Bužima, većinom iz njene Mjesne zajednice Vrhovska u kojoj živi, radi i trenira, devet je članova nosilo dres Reprezentacije BiH na posljednjem Evropskom prvenstvu koje je održano krajem prošle godine u Sarajevu.

Naila je do sada imala 320 službenih borbi od kojih je 312 riješila pobjedama. Nosilac je majstorskog zvanja Crni pojas II (drugi) dan. Ona je u ringu prava pantera sa crnim pojasom, vodi i porodični biznis u kojem se također odlično snalazi sa ekonomskim računicama. Pored svih obaveza još je certificirani knjigovođa, a uskoro i magistrantica ekonomskih nauka. Nije to mala stvar, zar ne?

- Advertisement -

Nedavno je u Bužimu bila organizatorica i sudija, na četvrtom otvorenom Bosnia Open turniru u taekwon-do-u i kick-boxu koji je održan u ovom krajiškom gradiću sa učešćem 220 takmičara iz 18 klubova i pet zemalja.

Zbog svih uspjeha i ostvarenih rezultata postala je i uzor mnogim djevojčicama kojih je u Bužimu sve više na sportskim terenima, a između njih će, kaže Naila, sasvim sigurno izrasti neka nova možda bolja i uspješnija sportašica nego što je ona.

U ovoj, 2020. godini, Naila je svoje uspjehe počela pisati zlatnim slovima. Proglašena je za najbolju sportašicu u ženskoj konkurenciji u općini Bužim, a isto tako i Unsko-sanskom kantonu. U prošloj je godini nastupala na svjetskom prvenstvu i postala viceprvakinja svijeta u svojoj kategoriji! Uvrštena je u TOP 15 najboljih sportistkinja u Bosni i Hercegovini. Prvi puta je učestvovala na Evropskom kick-boxing kupu i postala viceprvak Evrope u kick-boxu.

– Uspjeh nije nešto što se dešava samo od sebe. Uspjeh se uči, trenira, a onda dijeli sa drugima. A prvi korak ka uspjehu je vjera u sebe, čak i onda kada niko ne vjeruje. Ja nisam bila sama na svom putu uspjeha imala sam mnogo ljudi kraj sebe i iza sebe. Porodica, Izvršna vlast USK-a i Općine Bužim. Da nije bilo mojih trenera, moga kluba, ne bih napravila ovakav uspjeh. Zato je ovo uspjeh i mog glavnog trenera Amira Tahića i drugih naravno, kaže nam Naila Krupić.

- Advertisement -

Drznula se Naila zbog nepravde koju je osjetila na vlastitom primjeru i zapostavljenosti sjajnih rezultata iz viteškog grada Bužima, napisati Otvoreno pismo nadležnima u Vladi Federacije i svima ostalima u nižim nivoima vlasti. Ona između ostalog piše:

– Ako nagrađujete historijske uspjehe BiH u sportu, moram Vas podsjetiti na još jedan historijski rezultat napravljen u borilačkom sportu, individualnoj disciplini, u taekwon-do-u, kada je PRVA MEDALJA SA SVJETSKOG PRVENSTVA donesena u BiH, u aprilu 2019. godine, od strane mene kao reprezentativca BiH, također srebrena medalja i u konkurenciji od 40 najboljih sportista u svijetu. Vidite čuda, kao nagradu za historijski uspjeh dobila sam doček koji je napravljen u mojoj općini (meni srcu najdraži gest koji sam doživjela), 200,00 KM od općine Bužim i poklon od Premijera Kantona, na čemu im se ovim putem zahvaljujem (a troškovi Svjetskog prvenstva iznosili su 1.000,00 EUR, bez troškova priprema i ostalih troškova mene kao sportiste)… Prvi sam sudija u Taekwon-do-u iz Bosne i Hercegovine koji ima certifikat za suđenje na Evropskom prvenstvu, još jedan historijski uspjeh u sportu Bosne i Hercegovine…Kao sportista razočarana sam u Vas lično, ministrice Dujmović, ali i instituciju koja treba da njeguje i pomaže sportiste… Ovakvim (ne)radom samo tjerate sportiste iz države, a kasnije kada naprave najbolje rezultate pod okriljem druge zastave, hvalite se  (što bi naš stari narod rekao na sva usta) da „vuku korijene“ iz naše nam jedine BiH.

Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

U BiH u junu stiže 54.990 doza Pfizerovih vakcina

Jučer na sarajevski aerodrom preko COVAX-a došlo 40.600 doza AstraZenecine vakcine
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar