18.3 C
Cazin
Tuesday, August 4, 2020

Sutra humanitarni malonogometni turnir “Vrhpolje za Smaju”

U TRENDU

Džaferović i Erdoan razgovarali o otvaranju bh. granice za državljane Turske

Razmijenjene su informacije o pandemiji koronavirusa u obje države i njenim posljedicama.

Bišćanin obolio od rijetkog tumora: Jasminu Galiću potreban novac za liječenje

Jedina primanja koja Jasmin ima je socijalna pomoć, koja je nedovoljna za potrebe liječenja u Turskoj.

Pod sloganom „Vrhpolje za Smaju“ sutra će se održati sportsko – humanitarni događaj za prikupljanja novčanih stedstava za teško oboljelog mladića Smaju Hodžića. Organizator se nada da će se građani Sanskog Mosta odazvati u velikom broju i još jednom pokazati svoju veliku humanost. Mještani Vrhpolja sutra organiziraju malonogometni turnir i kolačijadu s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć teško oboljenom mladiću Smaji Hodžiću.

Ovaj sportsko – humanitarni događaj će se održati na sportskom terenu u Vrhpolju s početkom u 18 sati. Prilozi će se skupljati prodajom ulaznica, prodajom kolača, i pića, te sakupljanjem dobrovoljnih priloga. Kako nas je upoznao jedan od organizatora, Omer Mahić, za učešće na turniru vlada veliki interes malonogometnih eklipa, a on se nada i velikom odzivu građana sanske općine.

Pomenimo, Sanjanin Smajio Hodžić je 24-godišni mladić koji se već punih šest godina bori s opakom bolešću, a tračak nade se pojavio nedavno kada se ukazala mogućnost da se neophodna operacija za spas ovog mladića obavi u Turskoj. Kako bi se obavila operacija, navode iz njegove porodice, neophodna su veća novčana sredstva, a tačan iznos još uvijek se ne zna. Nadaju se kako bi ova operacija mogla biti i poslednja na putu do ozdravljenja, obzirom da je do sada imao pet neuspjelih operacija u našoj zemlji.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Zdravstveno stanje ovog mladića se iskomplikovalo poslije operacije koju je imao prije dvije godine u Tuzli, gdje mu je skraćivano tanko crijevo za 36 centimetara. On je u jako teškom stanju u ponedeljak otputovao u Tursku, planirano je 10 dana opravka, a porodica i prjatelji se iskreno nadaju da će ovo biti posljednja operacija i ako Bog da uspješna. Mahić se zahvalio svima koji su do sada pomoglim, te je još jednom pozvao sve humane ljude da se uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava za Smajinu operaciju i liječenje. Sve zainteresovane ekipe za učešće na turniru mogu se prijaviti na broj tel. 061-258-460 , kontakt osoba je Omer Mahić, a kotizacija po ekipi iznosi 70 KM . „Pokažimo još jednom u nizu naše jedinstvo ,odazovimo se svi i pružimo podršku našem komšiji ,našem prijatelju“ poruka je organizatora sutrašnjeg humnitarno – sportskog događaja pod nazivom „Vrhpolje za Smaju“.

VEZANA VIJEST
Bišćanin obolio od rijetkog tumora: Jasminu Galiću potreban novac za liječenje
Izvor: RTV SANA

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
VEZANA VIJEST
Bišćanin obolio od rijetkog tumora: Jasminu Galiću potreban novac za liječenje

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI