Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Supružnici koji su bili 70 godina u braku preminuli od korone tri dana prije vakcinacije

U Trendu

Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara

Slovenski srednjoškolci vraćaju se u škole, a kreće i masovno cijepljenje

Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda radi pripreme za maturu.
- Advertisement -

Supružnici Dick i Shirley Meek preminuli su od koronavirusa tri dana prije nego što su trebali primiti vakcinu protiv virusa, a u braku su bili 70 godina.

Prema riječima članova porodice, preminuli su 16. januara u bolnici u američkoj saveznoj državi Ohio držeći se za ruke. Dick je preminuo u 89. godini, a Shirley u 87.

Prvu dozu vakcine trebali su primiti 19. januara, a to je dan kada bi Dick proslavio 90. rođendan. On i Shirley su se upoznali u srednjoj školi i otada su zajedno. U decembru prošle godine obilježili su 70. godišnjicu braka.

- Advertisement -

Imali su petero djece, 13 praunuka i 28 praunuka. Kako su naveli članovi porodice, živjeli su uzbudljivim životom, pa čak i u poznim godinama. Istakli su da su uvijek bili zajedno i da su uvijek imali vrijeme rezervisano jedno za drugo.

“Nisu bili tipična 88-godišnjakinja i tipični 90-godišnjak. Oboje su bili jako, jako zdravi, živahni ljudi. Napustili su nas tako brzo”, ispričala je njihova kćerka Debbie Howell.

- Advertisement -

Testiranja 26. decembra pokazala su da su pozitivni na koronavirus. Imali su simptome i mislili su da je riječ o prehladi. Dani su prolazili, ali simptomi su bili sve izraženiji. Nakon toga su se testirali. Dick je 2. januara primljen u bolnicu, a dva dana kasnije i njegova supruga.

Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja morali su biti prebačeni u drugu bolnicu. Prvobitno je postojala mogućnost da ih izmjeste u dvije različite bolnice, ali su ipak izmješteni u istu Riverside Methodist bolnicu.

Kako je kazala Debbie, bilo je dana kada su bili optimistični u vezi njihovog oporavka, ali da su problemi s plućima bivali sve veći. Shvativši da vjerovatno imaju još nekoliko dana života tražili su da Dick i Shirley budu u istoj sobi.

“Nismo ih htjeli rastaviti jer im je najveća stvar u životu bila da budu zajedno. Željeli smo da se mogu držati rukama. Željeli smo da budu zajedno. Željeli smo da slušaju omiljenu muziku”, rekla je Debbie.

Medicinska sestra je napravila playlistu pjesama koja je trajala dva sata. Slušali bi je dok bi se držali za ruke. Prvo je preminula Shirley, a nekoliko minuta kasnije i Dick.

Porodica je poručila da su sretni zbog toga što su preminuli držeći se za ruke i zahvalni su bolničkom osoblju jer su pokazali poštovanje prema njihovoj ljubavi, prenosi CNN.

Podjeli s prijateljima
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  13
  Shares

Ostavite komentar

Izvor:KLIX.BA
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Katica: Povećan broj policajaca će nadzirati poštivanje mjera u Sarajevu

Kako je kazao Katica od sutra će na kritičnim mjestima u Kantonu Sarajevo biti angažovan veliki broj policajaca.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 • 13
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  13
  Shares

Ostavite komentar