8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Sudska policija FBiH večeras na granici preuzela Libijca osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Na graničnom prijelazu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu večeras su oko 20 sati službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine izvršili preuzimanje osumnjičenog Y.M.B., koji je državljanin Libije. Migranta je danas izručilo Kosovo.

– Navedeno lice je osumnjičeno za krivično djelo ubistva, te je za istim od strane Kantonalnog suda u Sarajevu bila raspisana potjernica. U skladu sa rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda, osumnjičeno lice će od strane službenika sudske policije biti sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu – kazneno popravni zavo- saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

- Advertisement -

Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine krajem januara 2021. godine, u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu sa graničnog prelaza Rača – Sremska Rača, izvršila je sprovođenje osumnjičenog S.E.D., koji je državljanin Maroka, a koji je povezan sa krivičnim djelom.

Riječ je o ubistvu Jasmina Berovića za čiju smrt su osumnjičena tri migranta.

- Advertisement -

PODJELI: