19.2 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Slovenija i Izrael domaćini Eurobasketa za žene 2023. godine

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Košarka će se igrati u četiri grada

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je kako će Eurobasket za košarkašice 2023. godine ugostiti Slovenija i Izrael. Takmičenje će se igrati u četiri grada, u Tel Avivu, Celju i Koparu će se igrati utakmice grupne faze, dok će se završnica igrati u Ljubljani.

- Advertisement -

– Za prvenstvo smo se odlučili pripremiti isključivo zbog potencijala naše reprezentacije. Narednih dana slovenske djevojke idu na EP u Strasbourg, gdje su među kandidatima za visoka mjesta, a za dvije godine siguran sam da će moći napasti medalju – rekao je predsjednik slovenskog Košarkaškog saveza Matej Erjavec.

Eurobasket 2023. godine će biti 39. izdanje prvenstva za košarkašice, a drugo koje će ugostiti Slovenija nakon što je 2013. godine ugostila najbolje evropske košarkaše.

– U poređenju sa Eurobasketom 2013, žensko prvenstvo bit će manji zalogaj jer će biti manje ekipa (16), a istovremeno će Slovenija ugostiti samo dvije predtakmičarske i završne utakmice od četvrtfinala nadalje. Svakako ćemo imati puno posla do tada – izjavio je Erjavec.

- Advertisement -

PODJELI: