6.9 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

SIPA pretresa na 11 lokacija u Gradu Tuzli i još nekoliko općina

POVEZANE VIJESTI

U sarajevskom naselju “Miljacka” pronađeno beživotno tijelo muškarca

Informacija o pronalasku beživotnog tijela potvrđena nam je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Smail Bešo nožem zaklao Sifeta Haskića i ponovo dobio samo četiri godine zatvora

Nakon svađe i fizičkog sukoba Bešo je izvukao nož i snažno ga zario u vrat Sifetu Haskiću.

Preminuo migrant koji je sinoć izboden u Vogošći

Prije tragedije dogodila se tučnjava više osoba.
- Advertisement -

Policijski službenici SIPA-e rano jutros su počeli sa pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičeni na 11 lokacija na širem području Grada Tuzle, te općina Lukavac, Pelagićevo, Bosanski Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva “Skuter III”.

Pri pretresimaa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda i to: mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i dr.

- Advertisement -

Ove aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pomoć policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo. O konačnom obavljanju pretresa i statusu osumnjičenih javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćila je SIPA.

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da je uhapšeno pet osumnjičenih osoba.

- Advertisement -
Izvor:FAKTOR.BA

PODJELI: