19.2 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Savez logoraša u BiH u Sanskom Mostu organizira javno praćenje presude Mladiću

POVEZANE VIJESTI

Nastavljen glavni pretres protiv braće Džodan za zločine u Sanskom Mostu

Tužilaštvo ih tereti da su 17. marta 1995. godine u Donjem Kamengradu kod Sanskog Mosta ubili Ejuba Krupića.

Papuče iz Sanskog Mosta zaludjele i Arape

Papudžijski zanat bio je u prošlosti tradicija brojnih obrtnika na području Unsko-sanskog kantona, a danas se njime bave samo rijetki, poput Emire Talić iz Sanskog Mosta.

Sjaj Sanskog Mosta: Pogledajte prelijepu džamiju sa čarobnom kupolom (FOTO)

Džemat Čaplje, koji broji oko 260 domaćinstava, smješten je na putnoj komunikaciji Sanski Most – Ključ, pet kilometara jugoistočno od Sanskog Mosta.

Saobraćajna nesreća u Sanskom Mostu: Jedna osoba smrtno stradala

Na području USK evidentirano je čak 5 saobraćajnih nezgoda.
- Advertisement -

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini, sa Udruženjem logoraša općine Sanski Most i Savezom udruženja logoraša Unsko-sanskog kantona “Dr. Irfan Ljubijankić”, organizira javno praćenje izricanja drugostepene presude Ratku Mladiću pred Mehanizmom za krivične sudove u Den Haagu.

Javno praćenje će biti organizirano danas s početkom u 15.00 sati, u Sanskom Mostu, kao jednoj od šest općina koje su se našle u optužnici za genocid protiv Ratka Mladića.

- Advertisement -

Na tom skupu bi, pored predstavnika organizatora i predstavnika jednog broja organizacija logoraša iz drugih dijelova BiH kao i zvanica iz javnog i političkog života, prisustvovale i žrtve/svjedoci u postupku protiv Ratka Mladića pred haškim tribunalom.

- Advertisement -
Izvor:FENA

PODJELI: