11.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Sarajevska Vijećnica osvijetljena u čast nevinih žrtava genocida

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Nakon izricanja presude Ratku Mladiću sarajevska Vijećnica osvijetljena je u čast nevinim žrtvama genocida, a prikazivanjem cvijeta “Sjećanje” gradonačelnica Benjamina Karić kazala je kako večeras, više nego ikad, svijetli dostojanstvom.

Objavom fotografije osvijetljene Vijećnice, gradonačelnica Sarajeva reagovala je na današnje izricanje presude ratnom generalu Ratku Mladiću.

- Advertisement -

“Danas smo iz Vijećnice pratili javno izricanje drugostepene presude Ratku Mladiću pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu. Vijećnica večeras, čini se više nego ikad, svijetli dostojanstvom”, napisala je Karić u opisu.

“S vjerom u pravdu i perspektivniju budućnost nas i naše djece, cvijetom ‘Sjećanje’, simbolom genocida u Srebrenici, odajemo počast nevinim žrtvama”, pojasnila je Karić.

- Advertisement -
Izvor:Klix

PODJELI: