Subota, 15 svibnja, 2021

S radom počinje portal mojcazin.ba: Pružiti više medijskog prostora pozitivnim pričama

U Trendu

- Advertisement -

Danas, 02. marta 2020. godine, započinje priča koja se zove mojcazin.ba. Riječ je o novom internet portalu čiji je cilj da unese osvježenje u medijski svijet pružajući više prostora pozitivnim pričama i inspirativnim ljudima. Smatraju da mediji u cjelini, u trci za pregledima, najviše pažnje posvećuju samo jednoj strani života, i to negativnoj, dok je ona druga, ljepša, pozitivnija, u velikoj mjeri zanemarena i to je ono što žele promijeniti. Ekipu mojcazin.ba trenutno čini mali broj istomišljenika, ali ne kriju da će u budućem radu njihov novinarski tim obogatiti pojedinci s kojima će, udruženim snagama i naoštrenim ‘tastaturama’, težiti da budu vjerodostojan portal koji ćete rado pratiti.

Riječ glavne urednice

Nakon nekoliko uspješnih godina rada u uredništvu portala cazin.net, smatrala sam da je vrijeme za jedan samostalan i nadasve hrabar projekat te je tako, u želji za istinom, davanju više medijskog prostora mladim ljudima, uspješnim pričama i svoj pozitivnosti koja nas okružuje unatoč općem crnilu nastao portal mojcazin.ba. Naziv i nije previše originalan, ali je iskren i od srca, a Cazin prvi do srca i zato mu pružite priliku – što gradu, što portalu. 

U inat svima i svemu, obećavamo Vam kvalitetan medijski rad, raznovrstan sadržaj iz Cazina, Krajine, Bosne i Hercegovine i svijeta – u nadi da ćemo Vam dati dobar razlog da postanete naš redovan pratilac.

- Advertisement -

Svjesni stanja u medijima pažljivo ćemo birati preuzete sadržaje, a opet, biti originalni i vjerodostojni kada su u pitanju naši autorski tekstovi. Biće tu tekstova o poprilično zapetljanoj politici, bogatoj tradiciji i kulturi, aktuelnim trendovima u svijetu, svim vrstama umjetnosti, ali i o poljoprivredi i selu, ‘malim ljudima’ i njihovim velikim djelima, zdravlju, modi, sportskim nadama i velikanima, religiji. Tu smo da ljudima u potrebi i bolesnima pružimo ruku objavom apela za pomoć, a našoj dragoj dijaspori svakodnevim fotografijama i životnim pričama umanjimo bar za zehru čežnju za rodnom grudom. Rubrika Oglasi biće mjesto za one koji tragaju za poslom, a potpuno besplatno ćemo objavljivati obavijesti o smrti.

Ko o čemu, mojcazin.ba o svemu (vrijednom spomena).

- Advertisement -

Mojcazin.ba je za ljude koji žele da misle, postavljaju pitanja, kritikuju, saznaju nove stvari, imaju ideale i principe. Zato, ako imate zanimljivu životnu priču, uspješan biznis, velike snove ili želju za pisanjem, javite nam se na [email protected] ili [email protected]. Stalno smo u potrazi za novim temama i saradnicima/dopisnicima te spremni za kritiku, pohvalu i saradnju.

 

Mirela Selimović Dolić

Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

U BiH u junu stiže 54.990 doza Pfizerovih vakcina

Jučer na sarajevski aerodrom preko COVAX-a došlo 40.600 doza AstraZenecine vakcine
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar