Rüdiger se izvinio sudiji zbog toga što ga je gađao ledom: Nema opravdanja za moje ponašanje

Nijemac je isključen u 120. minuti produžetaka finala Kupa kralja nakon što je, dok se nalazio u tehničkom prostoru, bacio led prema sudiji. Svemu je prethodila situacija kada nije dosuđen prekršaj nad Viniciusom, a za koji su igrači Reala smatrali da je postojao.
Danas se Rüdiger obratio javnosti putem društvenih mreža i uputio javno izvinjenje arbitru.
"Definitivno nema opravdanja za moje ponašanje sinoć. Veoma mi je žao zbog toga. Igrali smo dobro od drugog poluvremena, a ja nisam mogao pomoći svojoj ekipi poslije 111 minuta i prije zadnjeg zvižduka napravio sam grešku. Još jednom se izvinjavam sudiji i svima koje sam sinoć razočarao", poručio je Rüdiger.
Author