21.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Predbajramska humanitarna akcija: Kolačijada za pomoć u liječenju Memagi Doliću

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Već neko vrijeme traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za potrebe odlaska na transplataciju bubrega našem sugrađaninu Memagi Doliću.

Ovog poljoprivrednika sa Skokova, nekadašnjeg pripadnika 503. slavne cazinske brigade, koji je radio kao matičar, ali se zbog narušenog zdravlja ranije penzionisao, znate svi. Nema potrebe da govorimo o kakvom velikom čovjeku i humanisti se radi. Memaga, iako duševno pun, finansijski je istrošen. Plaćanje liječenja supruge koju su izgubili zbog raka, školovanje djece, plaćanje računa, visoki bolnički troškovi koji ga godinama prate, razlog su da i ponosan čovjek kao on, možda i po prvi put u životu, traži pomoć umjesto da ju pruža. Dijagnosticirano mu je kronično zatajenje bubrega, a zbog ranijih oboljenja hemodijalizni tretman mu je otežan, te mu je u što skorije vrijeme potrebna transplantacija bubrega.

- Advertisement -

Po početku akcije armija njegovih prijatelja se odazvala akciji, a još jedna u nizu je sutrašnja predbajramska kolačijada (12.05.2021). Cjelokupan iznos od prodaje kolača ide za potrebe transplatacije bubrega našem Memagi.

Kolačijada će se održati kod NLB banke u Cazinu sa početkom u 09:00 sati, dok se u slučaju padavina premješta ispred TC “Ljiljan”.

Kako ističu vrijedne domaćice koje su pripremile preukusne, raznolike kolače, kući ne idu dok sve ne rasprodaju jer Memaga je zaslužio da mu se pomogne.

- Advertisement -

PODJELI: