Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Požar u Cazinu: Gorjela garaža i automobil

U Trendu

Policijska akcija kod Bijeljine: U zidovima vikendice pronašli arsenal oružja

Pripadnici MUP-a Srpske su u vikendici na području Janje kod Bijeljine pronašli arsenal oružja.

Upozorenje policije u BiH: Najavljeno masovno samoubistvo mladih na “TikToku”!

Interpol je obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da je za danas, 3. marta 2021. godine, najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na društvenoj mreži „TikTok“.
- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5°C. Podaci za vodostaj Mutnice na voda.ba nisu dostupni.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata, obje kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, na M4,2, Ćoralići, došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza uslijed neprilagođene brzine. Povrijeđenih lica nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta.Druga nesreća dogodila se u Ulici cazinskih brigada. Učestvovala su 2 m/v, niko nije povrijeđen, i pričinjena je materijalna šteta na vozilima.

Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju na gašenju požara garaže i automobila u Glogovcu. Pričinjena je veća materijalna šteta.

- Advertisement -

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 32 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

- Advertisement -

Iz JKP “Vodovod” Cazin obavještavaju korisnike da su rezultati posljednje analize vode za piće koju je uradila ZU Zavod za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona pokazali da je voda iz svih izvorišta vodovodnog sistema ispravna za konzumiranje. Iz tog razloga ranije izdata Preporuka o prokuhavanju vode prije konzumiranja se stavlja van snage.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 21.01.2021. godine doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama na području Cazina od 09:00 do 12:00 sati za kupce trafo-područja: Gradina, Kapići, Ul. Kasima Ljubijankića Čaruge, Lojićka, Puškari, Semanići, Slatina, Čizmići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, prema prikupljenim informacijama, na većini putnih pravaca u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Mjestimična poledica na kolovozu moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podjeli s prijateljima
 • 73
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  73
  Shares

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Vučić: Beograd je spreman na dijalog sa Prištinom, ali svi dogovori se moraju poštovati

Specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak nakon Prištine je doputovao u Srbiju na dvodnevnu posjetu
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 • 73
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  73
  Shares

Ostavite komentar