13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Potvrđena optužnica protiv Benjamina Arslanagića koji je vozilom namjerno zgazio mladića

POVEZANE VIJESTI

Ženu polio benzinom i prijetio da će je zapaliti

Lovre je uhapšen u subotu nakon što je sebe i T. P. polio benzinom u njihovom stanu u banjalučkom naselju Mejdan, a potom je upalio upaljač prijeteći da će oboje zapaliti

U sarajevskom naselju “Miljacka” pronađeno beživotno tijelo muškarca

Informacija o pronalasku beživotnog tijela potvrđena nam je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.
- Advertisement -

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Benjamina Arslanagića (21) zbog krivičnog djela ubistva.

Arslanagić se tereti da je 27. marta 2021. godine oko 11 sati vozeći Nissan Almeru u kojem su sjedile još dvije osobe, nakon što je ugledao V.I. zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti”.

- Advertisement -

-Maloljetnik koji je bio s optuženim u automobilu, izašao je s nožem u ruci i krenuo prema oštećenom V.I. koji je krenuo bježati. Nakon što su ga stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom. Od udaraca automobilom oštećeni je zadobio teške povrede od kojih je podlegao – navodi se u optužnici.

Arslanagić je optužen da je usmrtio mladića pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, a ujedno je tužilac predložio da mu se produži pritvor.

- Advertisement -
Izvor:AVAZ.BA

PODJELI: