28.6 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju šest putnih pravaca na području Bužima

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Danas su u prostorijama JU „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim potpisani ugovori za izgradnju šest putnih pravaca. Uz prisustvo predstavnika građevinskih odbora, rukovodstva Općinskog vijeća i vijećnika, ugovore su potpisali općinski načelnik Mersudin Nanić i izvođač radova, direktor firme „Kov Grad“ d.o.o Bužim, Safet Kovačević.

I ove godine na području Općine Bužim u sklopu projekta „Marka građani-marka Općina“ gradit se ukupno 32 putna pravca ukupne vrijednosti veće od 1,500.000,00 KM, a danas su potpisani ugovori za prvih šest u četiri mjesne zajednice.

- Advertisement -

Prvi potpisani ugovori se odnose na rekonstrukciju i modernizaciju šest putnih pravaca, koji će se graditi u mjesnim zajednicama: Bužim/Bag i to nekategorisani put Stari grad-Bag i ulica Zmaja od Bosne, u MZ Zaradostovo nekategorisani putevi Donji Burzići-Hajdanovac i Fazlići, u MZ Lubarda nekategorisani put Kudelići-industrijska zona i u MZ Čava nekategorisani put Ćehajići-Brežak u ukupnoj dužini svih putnih pravaca od 2.755 metara.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 443.787,06 KM, a rok za završetak radova je šezdeset dana od uvođenja izvođača radova u posao.

– “I u ovoj godini nastavljamo sa projektima izgradnje putne infrastrukture na području cijele Općine, a koje su kandidirali sami građani. Prije svega se zahvaljujem građevinskim odborima i građanima koji su ove godine sakupili na osnovu modela ‘Marka građani-marka Općina’ više od 750.000,00 KM. Također, želim se zahvaliti i većini u Općinskom vijeću koju čine SDA, SDP i SPU koji su podržali ovogodšnji budžet i ovaj model finansiranja projekata, kao i sve ostale projekte koji su podržani od strane većine u Općinskom vijeću”, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić prilikom potpisivanja ugovora.

- Advertisement -

PODJELI: