Pomozimo Faruku da diše: Velika kolačijada za dječaka iz Cazina

U TRENDU

Stanivuković: Spreman sam biti prvi gradonačelnik koji će ljude pozvati da izađu na protest

On je pozvao Vladu RS, predsjednika Narodne skupštine RS, člana predsjedništva BiH iz ovog entiteta, da do petka kažu da li je to u planu, pozivajući ih da to ne čine.

Izetbegović: Imati svoju državu je kao kada ‘porodica ima kuću’

Delegacije su povodom ovog važnog datuma cvijeće položile i na spomen - obilježju "Vječna vatra" te Spomen - obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i u Spomen - parku "Vraca".

Ko za Dan državnosti smije raditi, a ko ne

Kantonalni inspektori rada će tokom predstojećeg državnog praznika - Dana državnosti BiH vršiti pojačane inspekcijske nazore kod onih poslodavaca kojima će 25. novembar biti radni dan.

Faruk Delalić je osmogodišnji dječak iz Cazina s cističnom fibrozom, kojeg je situacija s Covid-19 dovela u gore zdravstveno stanje.

Već mjesecima ima jako teška jutra i slabo spava. Muči ga kašalj i po dva sata bez prestanka te ne može da izbaci šlajm, koji mu se sve više skuplja na plućima i ne da mu da diše. Prima redovno od 4 do 7 inhalacija. Potreban mu je Vest prsluk (drenažni prsluk koji olakšava iskašljavanje, pomaže da se lakše diše i smanjuje rizik od infekcija) te inhalacije, vitamini i nutri drink za djecu da mu se poboljša kvaliteta života.

Nedavno smo vas pozvali da zajedno pomognemo Faruku da diše i omogućimo mu kupovinu životno bitnog Vest prsluka i ostalih dodatnih stvari, kao što su inhalacije i veliki broj vas se i odazvao na ovaj hitan apel. Međutim, pošto novca još nedostaje, grupa humanih ljudi odlučila je organizirati VELIKU KOLAČIJADU, koja će se održati u ponedjeljak, 9. novembra, od 09:00 do 15:00 sati ispred TC Ljiljan.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Vaše je samo da kupite nešto sa slatkog štanda i samom kupovinom kolača učinit ćete veliko djelo i pomoći jednom dječaku da ima normalno djetinjstvo, što i zaslužuje kao i bilo koje drugo dijete.

Ako ste u mogućnosti i želite pomoći, u prilogu su računi na koje možete uplatiti novčana sredstva. I ne zaboravite, Faruku je svaka minuta bitna, svake minute bori se za dah. Pomozimo!

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Dijelovi BiH najteže pogođeni pandemijom

U Bosni i Hercegovini nema jedinstvenih podataka o registrovanim slučajevima korona virusa.

Među potencijalno osumnjičenima za ubistvo Berovića i Marokanac Benazi Hanani!?

Ko je zakazao u policiji, obavještajnim strukturama i kako se mogao desiti ovakav propust s pogrešnom uhapšenim migrantom?

Inzko: Dodik je već priznao genocid, a i Ratko Mladić

Ne branim Komšića, ali ne postoji povjerenje u Čovića.