19.2 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Ovako jutros izgledaju naslovnice srbijanskih tabloida nakon presude Ratku Mladiću

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Ratko Mladić je pravosnažno proglašen krivim za genocid i najstrašnije ratne zločine koji su se dogodili na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata. Uprkos tome, neki tabloidi u Srbiji jutros mu odaju počast i podršku.

“Džaba vam sve haške presude – Mladić zauvek srpski heroj”, stoji na naslovnici “Informera”, inače bliskog vladajućim strukturama u Srbiji.

- Advertisement -

Uprkos tome što je dokazano i presuđeno da je Mladić kriv za genocid u Srebrenici 1995. godine, progon, istrebljenje, ubistva, deportaciju, nehumana djela, prisilna premještanja, terorisanje, protivpravne napade na civile u drugim krajevima BIH, srbijanski tabloidi navode da je osuđen “bez ikakvih dokaza”.

“Srpski telegraf” na naslovnici piše o prstenu koji je Ratko Mladić jučer nosio u sudnici. Novinari ovog tabloida čitateljima poručuju: “Mladić preko prstena poslao tajnu poruku Amerikancima”.

“Kurir” piše “Nemojte da nam dirate živu ranu” te prenose izjave Mladićevog sina Darka, zatim informaciju da je zločinac Ratko nasmijan ušao u sudnicu te izjavu mještanina Lazareva koji kaže da je presuda politička.

“Alo” u ćošku naslovnice piše o Mladićevom prstenu, dok novina “Politika” preko naslovnice obavještava čitatelje da zločinac ostaje doživotno u zatvoru, kao i “Danas”, “Dnevnik” i “Blic”.

- Advertisement -
Izvor:Klix

PODJELI: