Otvoren obnovljeni Šumarski dom u Turskim vodama na Grmeču

U TRENDU

Mjesec dana lockdowna: Padaju brojevi novozaraženih i umrlih

Sedmodnevni prosjek umrlih u bolnicama i domovima za starije sada je 547 i pada već sedmicu dana nakon što su uvedene restriktivne mjere dok ih je bilo 625.

Pogon gospodarenja za općinu Bosanska Krupa nakon dužeg vremenskog perioda napokon krasi obnovljen Šumarski dom u Turskim vodama na Grmeču.

Dvije godine od početka radova na obnovi ovog reprezentativnog šumarskog objekta u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, upriličeno je i njegovo otvaranje. Svečanim presijecanjem ukrasne vrpce direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o Bosanska Krupa, Šerif Kaljiković, i upravnik Pogona gospodarenja za općinu Bosanska Krupa, Sebiha Pašalić, zvanično su otvorili ovaj restaurirani objekat.

U svom pozdravnom govoru prilikom otvaranja obnovljene zgrade, upravnica Pašalić zahvalila se svim članovima Uprave koji su omogućili da Šumarski dom u Turskim vodama ponovo zablista u novom ruhu, a posebnu zahvalnost istakla je izvršnom direktoru za oblast šumarstva Denisu Burziću, koji je od samog početka bio uključen u proces obnove ovog objekta.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Kako je istakla upravnica Pašalić, obnova Šumarskog doma u Turskim vodama, koje finansiralo ŠPD “Unsko-sanske šume” d.o.o Bosanska Krupa, realizirana je u tri faze. Prva faza obuhvatala je demontažu objekta, te armiranobetonske, zidarske, tesarske, i krovopokrivačke radove. Druga faza radova uključivala je ugradnju stolarije, uređenje enterijera, vanjske fasade, kao i uređenje dijela dvorišta.

Direktor ŠPD-a, Šerif Kaljiković, naveo je da će u trećoj fazi obnove Šumarski dom u Turskim vodama biti opremljen neophodnim namještajem, a pristupit će se i uređenju dvorišta objekta. Voda i električna energija bit će obezbijeđeni iz ekoloških izvora. U tu svrhu pristupit će se obnovi već postojećeg rezervoara za vodu i objekta za kaptažu, te instaliranju solarnih ćelija i panela za proizvodnju električne energije. Zgrada Šumarskog doma u Turskim vodama sadrži kancelarije, kuhinju s trpezarijom, konferencijsku salu i apartmane za smještaj i boravak gostiju.

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Građani sve manje kupuju na pijacama, prodaja opala za 4,8 posto

To predstavlja smanjenje prodaje za 64.241 KM ili za 4,8 posto u odnosu na oktobar 2019. godine.

Preminuo glumac Špiro Guberina

Vijest o odlasku glumca potvrdili su “Večernjem listu” iz Doma gdje je proveo posljednje godine života.

Uručeni ključevi 28 automobila nabavljenih za ratne vojne invalide

Ova dodjela automobila spada u našu obavezu i ispunjavanje obećanja koje smo vam dali - poručio je Novalić.

Tužilaštvo BiH o predmetu “Respiratori”: Uskoro podizanje optužnice

U interesu rada na predmetu ne možemo davati više informacija

Poznate jakosne grupe žrijeba za Mundijal 2022.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u četvrtom šeširu evropskih kvalifikacija