8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Odgovor Novalićevog kabineta: Umjesto odgovora stručnjacima, Forto tvita

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Pozivamo ponovo premijera Kantona Sarajevo da prestane sa iznošenjem neistina i uznemiravanjem javnosti. Da sve dileme koje ima oko ugovora za nabavku vakcina rješavamo u okviru institucija, kao što je jučer poručio i premijer Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić. Posebno da prestane sa iznošenjem uvreda na račun kompletne Vlade FBiH koje ne priliče nikome. Pogotovo ne premijeru jedne vlade, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH.

Kako se navodi, Federacija BiH ima deset kantona i sa “svima imamo izvrsnu suradnju, osim sa pojedincima iz vlasti u Kantonu Sarajevo”.

- Advertisement -

“Niti smo blokirali, niti smo prekinuli Sporazum. Samo smo zatražili odgovore na pitanja koja su postavili stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Ukoliko se Vlada KS odluči da nastavi sa aktivnostima oko ugovora, koji su sami ispregovarali, ponavljamo, Vlada FBiH će ispoštovati svoj dio dogovora. I platiti nabavljene vakcine. Vrijeme koje provodi na drušvenim mrežama premijer Kantona Sarajevo mogao je iskoristiti da pripremi i pošalje odgovore na postavljena pitanja Zavoda. Jer što prije dostave odgovore, prije ćemo zaključiti ugovor.

Izvinjavamo se građanima što smo posljednjih dana prisiljeni da na ovakav način reagiramo. Ukoliko premijer jedne vlade iznosi ovakve uvrede na račun kompletne Vlade Federacije i njenih institucija, obavezni smo da to uradimo. Uz sve što radi, nije posao Vlade Federacije i da nekoga uči pristojnom komuniciranju i kako se vode poslovni razgovori. Ali ćemo uvijek štititi integritet institucija države Bosne i Hercegovine, a Vlada Federacije BiH to jeste”, navodi se u saopćenju Ureda premijera FBiH.

- Advertisement -
Izvor:N1

PODJELI: