Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Objavljen tender vrijedan 1,15 miliona KM za nastavak izgradnje bužimske zaobilaznice (VIDEO)

U Trendu

Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara

Slovenski srednjoškolci vraćaju se u škole, a kreće i masovno cijepljenje

Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda radi pripreme za maturu.
- Advertisement -

Prilikom svečanog otvaranja Trga „Alija Izetbegović“, visoka državna delegacija predvođena članom Predsjedništva BiH i počasnim građaninom općine Bužim Šefikom Džaferovićem i premijerom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, obećala je podršku kod izgradnje infrastrukturnih projekata na području općine Bužim, a posebno na završetku zaobilaznice.

Da su se navedene riječi obistinile i da nisu samo puste predizborene priče kako su neki i govorili, pokazuje činjenica da je danas Federalna direkcije za ceste FBiH raspisala tender za drugu fazu izgradnje zaobilaznice u Bužimu ukupne procijenjene vrijednosti od 1.159.999,00 KM.

Ova faza podrazumijeva iskop, pripremne i zemljane radove na dionici do Srednje škole a ubijeđeni smo da će sredstva za finaliziranje navedenih radova na spomenutoj dionici biti obezbijeđena u rekordnom roku.

- Advertisement -

Javnosti je poznato da se u protekloj godini radilo na pripremi i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na kompletnoj dionici obilaznice na potezu Osnovna škola Bužim – Auto-Kontakt, što je u rekordnom vremenu i urađeno na zadovoljstvo svih Bužimljana. Pored rasterećenja saobraćajne gužve kroz samo središte grada, izgradnjom zaobilaznice povećava se i sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a posebno učenika Osnovne i Srednje škole.

”Nakon što smo završili imovinsko-pravne odnose na komplet dionici naše obilaznice, posebno me raduje informacija da je nakon posjete visoke delegacije u Bužimu, objavljen tender vrijedan 1,15 miliona KM za nastavak izgradnje naše obilaznice čija se izgradnja čeka još od 1998. godine. Ovdje moram javno pohvaliti ministra u Vladi FBiH Šemsudina Dedića, koji je lobirao na višim nivoima da dođe do realizacije ovog za nas značajnog projekta. Također, ne smijemo zaboraviti i ogromnu podršku koju je pružio ovom i drugim projektima i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić. Na tome im se, kao i svima drugima koji su na bilo koji način doprinijeli u realizaciji, najiskrenije i zahvaljujem u ime svih Bužimljana. Mi i dalje nastavljamo sa pozitivnim pričama iz našeg Bužima, jer su to naši sugrađani i zaslužili“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

- Advertisement -

U prilogu pogledajte videoisječak kako će Bužimska obilaznica u konačnici izgledati.

Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Premijer USK održao sastanak s predstavnicima Udruženja privrednika “Pozitiv”

Ovom prilikom privrednicu su iznijeli su probleme s kojima se svakodnevno susreću u svom radu.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar