19.2 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Novalić odgovorio: Zašto Kanton Sarajevo bespotrebno uznemirava javnost?

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je danas da je potpisan ugovor sa Kinom u vezi sa nabavkom 500.000 doza vakcina Sinopharm, a da kada je riječ o Sputnjiku V, struka tražila dodatna pojašnjenja.

“Nikad nismo odustali niti od jedne mogućnosti za nabavku vakcina. Pfizer pokušavamo nabaviti u saradnji sa državnim nivoom, a sa Vladom KS radimo na nabavci Sputnjik V preko ruskog fonda“, kazao je Novalić.

- Advertisement -

Naglasio je i da za nabavku Sputnjika V struka tražila određena dodatna pojašnjenja. “Nije nam jasno zašto Kantonu Sarajevo smeta ono što traži struka i zašto bespotrebno uznemirava javnost. Mislim da sve nedoumice trebaju biti riješene u okviru institucija“, kazao je Novalić.

Podsjetimo, i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić govorio je  danas o problemu u vezi sa Sputnjikom V te istakao kako su iz ruskog fonda naveli da bi nakon komponente A, komponenta B bila isporučena do tri mjeseca. Inače se Sputnjik V do sada davao nakon tri sedmice, a sada bi revakcinu građani dobili nakon tri mjeseca. Kako je istakao Skočibušić, nisu sigurni kakav bi učinak bio kod takvog odgođenog vakcinisanja te su se iz tog razloga javile nedoumice.

- Advertisement -
Izvor:N1

PODJELI: