13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Naučnici: Ko su najveći favoriti za osvajanje EURA ove godine?

POVEZANE VIJESTI

Ronaldova investicija propala zbog Donalda Trumpa, mogao bi izgubiti nekoliko miliona

Napadač Juventusa je 2015. godine za cifru od 15 miliona dolara kupio stan u poznatom "Trump Toweru"

Američka kompanija Coca-Cola doživjela ogroman gubitak zbog Ronaldovog poteza

Naime, Ronaldo je početku pressice sa stola maknuo dvije bočice Coca-Cole, jednog od sponzora Eura, a potom izvadio svoju bocu vode i okupljenima poručio: "Pijte vodu!".
- Advertisement -

Neposredno prije početka Europskog nogometnog prvenstva, naučnici i statističari s univerziteta u Dortmundu, Münchenu, Innsbrucku, Gentu i Moldeu napravili su zajedničko istraživanje i ustvrdili da će Francuska biti najvjerojatniji europski prvak sa 14.8 posto mogućnosti.

Francuze na toj statističkoj ljestvici slijede Englezi s 13.5 posto, Španci s 12.3, a četvrto mjesto dijele Portugalci i Nijemci s 10.1 posto.

- Advertisement -

Statističari su u svojim istraživanjima kombinirali različite modele.

Primjerice, snaga pojedinih momčadi izračunavala se na nekoliko faktora, poput tržišne vrijednosti nogometaša, broja igrača koji su igrali u Ligi prvaka, broja nastupa u ligi, kao i ekonomskih i socijalnih faktora pojedinca zemlje (stanovništvo, bruto domaći proizvod, itd…).

“Predviđanja uvijek mogu promašiti konačni rezultat, inače bi nogometni turniri bili vrlo nezanimljivi. Poslužili smo s vjerojatnostima, a ne s pouzdanim podacima”, istaknuo je profesor Achim Zeileis s Univerziteta u Innsbrucku.

- Advertisement -
Izvor:HINA

PODJELI: