Na području Medžlisa IZ Cazin ovog petka sergija za dječaka Faruka

U TRENDU

Stanivuković: Spreman sam biti prvi gradonačelnik koji će ljude pozvati da izađu na protest

On je pozvao Vladu RS, predsjednika Narodne skupštine RS, člana predsjedništva BiH iz ovog entiteta, da do petka kažu da li je to u planu, pozivajući ih da to ne čine.

Izetbegović: Imati svoju državu je kao kada ‘porodica ima kuću’

Delegacije su povodom ovog važnog datuma cvijeće položile i na spomen - obilježju "Vječna vatra" te Spomen - obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i u Spomen - parku "Vraca".

Ko za Dan državnosti smije raditi, a ko ne

Kantonalni inspektori rada će tokom predstojećeg državnog praznika - Dana državnosti BiH vršiti pojačane inspekcijske nazore kod onih poslodavaca kojima će 25. novembar biti radni dan.

Izvršni odbor Medžlisa islamske zajednice Cazin donio je Odluku da se u petak, 13.11.2020. godine, u svim džamijama na području Medžlisa na džuma-namazu organizira sergija u svrhu liječenja našeg mladog sugrađanina Faruka Delalića.

Naime, Faruk ima osam godina i dijagnosticiranu cističnu fibrozu zbog koje otežano diše te je ovo jedan hitan apel za pomoć. Potreban mu je Vest prsluk (drenažni prsluk koji olakšava iskašljavanje, pomaže da se lakše diše i smanjuje rizik od infekcija) te medicinski tretmani za ovu namjenu koji su veoma skupi, a koji bi se trebali obaviti u Njemačkoj.

Ako ste u mogućnosti i želite pomoći, u prilogu su računi na koje možete uplatiti novčana sredstva. I ne zaboravite, Faruku je svaka minuta bitna, svake minute bori se za dah. Pomozimo!

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Kako se nastup lidera bh. Hrvata i Srba pred UN-om pretvorio u veliki debakl i blamažu

Dodik i Čović u svojim su se istupima obrušili na visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka.

Novih 11 kilometara autoceste

Bosna i Hercegovina je, na Dan državnosti, dobila 11 novih kilometara autoceste.