Srijeda, 14 travnja, 2021

Mojcazin.ba slavi 1. rođendan: Stigle prve čestitke i zahvalnice od Bujrum kuće i Hasana Keranovića

U Trendu

- Advertisement -

Hasan Keranović sigurno vam je dobro poznato ime. Slobodno ga možemo nazvati jednim od najvećih čuvara krajiške tradicije i običaja. Ovaj Cazinjanin oživljava stare, gotovo zaboravljene običaje, narodnu nošnju, muziku i hranu svog zavičaja, želi pokazati mlađim generacijama, ali i onima koji su možda zaboravili, kako su desetljećima ranije živjeli naši roditelji, djedovi, pradjedovi.

hasan
Foto: Elma Ponjević

Upravo u želji da sačuva tradiciju, nastala je Bujrum kuća, a osnivanjem našeg portala mojcazin.ba, i saradnja s nama. Naime, cilj nam je pisati, promovirati, upoznati vas sa svim pozitivnim stvarima i inspirativnim ljudima kako u Cazinu, Krajini, tako i šire, čak i u dijaspori, koja je postala drugi dom mnogima od nas. Zato smo s velikim oduševljenjem zavirili u Naninu kuhinju, Begovu Seosku, Didovu sobu koje odišu dobrim, starim vremenima i dječijim smijehom u Bujrum kući u Ponjevićima te ovu zanimljivu priču ispričali i vama, našim pratiocima.

- Advertisement -

Foto: Elma Ponjević

Hasan je i na naš veliki 1. rođendan s nama, a evo šta nam je poručio u svojoj čestitki:

- Advertisement -

“Iskrene čestitke povodom prve godišnjice Vašeg portala mojcazin.ba. Želim da se posebno zahvalim Vašoj redakciji što ste jedan od najboljih portala na prostoru našeg grada Cazina. Uvijek ste redovno pratili sve moje aktivnosti koje sprovodim i radim na očuvanju tradicije.

Ovaj dio naše domovine kroz burnu historiju imao je svoje svijetle i tamne trenutke, ali je uvijek bio mjesto dobrog življenja, suživota i međusobnog uvažavanja. Uz iskrene želje da i u narednom periodu mojcazin.ba bude oaza dobrog življenja i prosperiteta, upućujem Vam iskrene čestitke.

I još da ne zaboravim… 2. mart je povod za dvostruko slavlje jer, sasvim slučajno, danas je i moj rođendan. Još jednom iskreno se zahvaljujem Vašem portalu što ste uvijek podržavali moj rad i način očuvanja tradicije.”

Našem dragom Hasanu zahvaljujemo na lijepim riječima i željama i želimo sretan, najsretniji rođendan, da još dugo sarađujemo i promovišemo Cazin i tradiciju u zdravlju i veselju.

- Advertisement -

Osim lijepih riječi i želja Bujrum kuća nas je obradovala i našim prvim zahvalnicama, koje će, upravo zato što su prve, uvijek biti posebne i imati posebno mjesto u historiji portala.

zahvalnica1
Zahvalnica našem portalu mojcazin.ba

zahvalnica
Zahvalnica i Mireli Dolić, glavnoj i odgovornoj urednici te osnivačici mojcazin.ba portala

Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Nezvanično: Blaž Slišković novi trener Plavih

Sjednica FK Željezničar je završena i Slišković je dobio podršku članova Upravnog odbora, a da li će doći do promjene, ostaje da se vidi.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar