8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Mladić preko sina poručio: Zabrinuo bih se da su me oslobodili

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, u razgovoru za RTRS otkrio je kako je posjetio oca nakon izricanja presude te da je on tom prilikom poručio da bi se zabrinuo da su ga oslobodili, kao i da je bitno da narod čuva Republiku Srpsku.

Darko je kazao kako je njegov otac dobro, “miran i staložen”, te da je dobro zvučao prilikom posjete, što je pripisao adrenalinu. Komentarišući njegovo sveopće stanje kazao je kako će se tek u narednim danima vidjeti kako će se današnja dešavanja odraziti na njegovo zdravlje.

- Advertisement -

Mladić je sinu rekao da “poruči svima” da bi se zabrinuo da su ga oslobodili, kao i da ga je “NATO pakt osudio jer je branio svoj narod i spriječio njihove planove da Srbe protjera sa svojih vjekovnih ognjišta”.

Također, poručio je da se “narod ne brine zbog presude” te da je bitno da narod čuva Republiku Srpsku, a da je njegova sudbina manje bitna.

Darko je prenio kako je njegov otac istaknuo zahvalnost sutkinji Nyambe “jer je pokazala izuzetnu hrabrost da se suprotstavi sudskom mehanizmu, koji sve ove godine, otkad je osnovan, sudi prema unaprijed napisanim aršinima i dijeli žrtve na podobne i nepodobne”.

Za kraj je potcrtao da zna šta narod misli o njemu, kao i da “nije on bitan, već je bitno da se čuva Republika Srpska”.

- Advertisement -
Izvor:Klix

PODJELI: