13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Mladi Cazinjani stekli nova znanja i vještine o sprečavanju govora mržnje, toleranciji, predrasudama i diskriminaciji

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

U saradnji sa Udruženje za obrazovne inicijative 5+ u PRONI omladinskom klubu Cazin održana je radionica pod nazivom ,,Živjeti zajedno” u okviru aktivnosti ,,Ja lider”.

Tokom provođenja aktivnosti, koja se sastoji od tročasovne edukativno-interaktivne radionice, mladi učesnici/e su stekli i primijenili nova znanja i vještine o sprečavanju govora mržnje, toleranciji, predrasudama i diskriminaciji.

- Advertisement -

proni

Mladi aktivisti su tako imali priliku poslušati prezentaciju o nasilju, ali i naučiti više o govoru mržnje sa ciljem da se znaju suočiti sa ovim problemima na adekvatan način, da znaju preventivno djelovati. Pored toga su kroz različite vježbe razvijali grupnu koheziju, vođeni time da zajednički rad, bez obzira na različitost profila, doprinosi najboljim rezultatima.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

- Advertisement -

PODJELI: