13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Meše je imao 27, njega više nema: Bolni prizori sa dženaze mladića iz Cazina (FOTO)

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Ova godina će biti upamćena odlaskom velikog broja prvenstveno mladih ljudi iz Cazina na bolji, pravedniji i ljepši svijet svom stvoritelju Uzvišenom Allahu.

U samo nekoliko mjeseci previše je oproštaja, previše odlazaka, previše praznina u srcima. Teško je. Možda to neko sa strane dovoljno ni ne vidi jer mi, kao tipični Krajišnici, ne damo bolu da nas slomi i zbog onih kojih više nema živimo još ispunjenije, i za njih i za sebe. A jučer je bio dan još jednog preranog oproštaja, ovaj put od Meše Topčagića, čije je srce iznenada prestalo kucati u 27-oj godini života.

meše
Foto: Krivaja u srcu
- Advertisement -

Cazin, posebno Krivaja, će zauvijek čuvati uspomenu na ovog mladića, koji je otišao kako je i živio – tiho, nenametljivo.

– “Allahovom voljom sa dunjaluka si otišao, ali iz naših srca nisi, dok mi živimo živjet će i uspomena na tebe, na tvoju čistu i plemenitu dječačku dušu. Falit ćeš nam! Molimo Uzvišenog Allaha da ti se smiluje, a porodici tvojoj podari lijepi Džennet, Meše naš”, poručuju.

meše
Foto: Krivaja u srcu

Jučer je dragom mladiću iz Krivaje klanjana dženaza, a posljednjem oproštaju prisustvovala je mnogobrojna rodbina, prijatelji, komšije, sugrađani. Niko od njih nije mogao na licu sakriti tugu, šok, nevjericu, jer kad neko ima 27, ne očekujemo da ga jedan dan samo jednostavno nestane. Od njega tek očekujemo velike stvari jer imati 27 znači biti mlad, a baš ta mladost ovih dana zauvijek odlazi. 

Zato, neka nam i ovaj odlazak bude opomena. Život je prekratak, a ovaj svijet prolazan, ne znamo koliko nam je suđeno da dišemo upravo ovdje, među ljudima koje volimo, na rodnoj grudi gdje smo rođeni. Smrt je neizbježna, dolazi nenajavljeno zato svaki dan živite kako najbolje znate i umijete, grlite se, ljubite, volite, neka vaš smijeh, vaša dobra djela, vaše lijepe riječi bude ono što će se upamtiti. 

- Advertisement -

- Advertisement -

PODJELI: