Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Melany Šabanagić i Alen Pehlić najbolji sportisti Velike Kladuše za 2020. godinu

U Trendu

Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara

Slovenski srednjoškolci vraćaju se u škole, a kreće i masovno cijepljenje

Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda radi pripreme za maturu.
- Advertisement -

Iako su sport i sportska dešavanja u protekloj godini pretrpjeli veliki udarac zbog korona virusa, u Sportskom savezu općine Velika Kladuša ipak su odlučili da i ove godine proglase najbolje, te im tako odaju priznanje i pokažu da se sportski rezultati i dalje cijene i vrednuju. Na manifestaciji „Izbor sportiste godine općine Velika Kladuša za 2020. godinu“ koja se tradicionalno održava povodom 23. februara, Dana općine Velika Kladuša, titule najboljih ponijeli su Melany Šabanagić u ženskoj i Alen Pehlić, u muškoj konkurenciji.

Melany Šabanagić članica je KK „Fudokan“ iz Velike Kladuše, viceprvakinja Federacije BiH u katama, prvakinja Unsko-sanskog kantona u katama. U proteklim sezonama vrlo uspješno nastupala je za reprezantaciju Bosne i Hercegovine. Bivša je prvakinja Bosne i Hercegovine i učesnica Balkanskog prvenstva u karateu u Sloveniji.

Alen Pehlić, član je NK „Krajišnik“ Velika Kladuša, mladi i perspektivni golman ovog kluba, jedan od najzaslužnijih za ostvarene rezultate u proteklom periodu. Svojim nastupima ulijevao je dodatnu snagu i samopouzdanje svim igračima kluba. Jedan je od rijetkih velikokladuških nogometaša koji je prošao sve uzrasne kategorije i nastupao za sva tri velikokladuška kluba: „ABC“ Podzvizd, NK „Mladost“ Vrnograč i trenutno za NK „Krajišnik“.

- Advertisement -

Ovogodišnja dodjela priznanja i proglašenje najboljih, zbog pandemije COVID 19, održana je u Općinskoj vijećnici, gdje su pored sportista prisutvovali predsjedavajući i zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća općine Velika Kladuša, Admil Mulalić i Emina Ćehić, sekretar Općinskog vijeća Alen Didović dok se prisutnima u ime općinskog Organa uprave i općinskog načelnika, obratio Jasmin Šahinović.

Predsjednik Sportskog saveza općine Velika Kladuša, Velmir Zahirović istaknuo je da je sportska 2020. godina zbog korone virusa bila izuzetno teška. Još jednom se zahvalio Općini Velika Kladuša koja je i u teškim trenucima pomogla u promovisanju kladuškog sporta. Čestitao je svim sportistima na dosadašnjim rezultatima i izrazio nadu da će oni biti još bolji.

- Advertisement -

Pored svih rezultata i dostignuća, posebno emotivno bilo je priznanje za životno djelo, koje je dodijeljeno sinonimu za košarku u našem gradu, Kasimu Karajiću Kami. Karajić je dao neizmjeran doprinos u afirmaciji košarke u Velikoj Kladuši. Bio je član prve generacije igrača KK „Krajišnik“ za koji je odigrao 15 seniorskih prvenstvenih sezona. Uključen je u skoro sve sportske manifestacije. Više od 10 godina je na funkciji Sportskog direktora kluba gdje kreira i realizira sve aktivnosti, zbog čega nikada nije dobio niti tražio bilo kakvu naknadu.

Pregled dobitnika i kategorija:
„SPORT ZA OSOBE S INVALIDITETOM“:

Najuspješniji sportista u ovoj kategoriji za 2020 godinu je :

–Izet Velagić-dugogodišnji član Saveza za sport i rekreaciju invalidnih lica Velike Kladuše, vrlo uspješan na kantonalnim takmičenjima u više sekcija ovog Saveza.

SPORTSKA NADA:

–Taris Beganović-Karate klub Regeneracija

–Ehlimana Hušidić-Atletski klub Krajišnik

–Erwin Hašić-Nogometna škola Zvijezda

–Eldar Sarajlija-Košarkaški klub Krajišnik

–Muhamed Hromadžić-Nogometni klub Krajišnik

–Amina Ćufurović-Košarkaški klub Krajišnik

–Deni Behrić-Karate klub Fudokan

–Ervin Dolić-Karate klub 23. Februar

–Ajdin Karajić-Fudbalski klub ABC Podzvizd

–Eldar Sarajlija-Nogometni klub Mladost Vrnograč

–Majda Sulejmanagić-SPK Gloria

–Admil Šekić-Karate klub Tigar Crvarevac

–Eman Bajrektarević-Biciklistički klub Krajišnik

–Edin Delić-Bokserski klub Velika Kladuša

„POSEBNA PRIZNANJA-POJEDINAČNA“

–Aida Muminović-Atletski klub „Krajišnik“, Biciklistički klub Krajišnik, Planinarsko društvo Velika Kladuša, svestrana sportašica koja daje veliki doprinos razvoju i afirmaciji amaterskog i rekreativnog sporta, po zanimaju profesorica engleskog i njemačkog jezika.

–Farah Abdić-Atletski klub Krajišnik, prvakinja Bosne i Hercegovine u krosu, treća na Prvenstvu Bih u disciplini 600 metara, jedna od najboljih mladih atletičarki u Zemlji i regionu.

–Tarik Salkić-Karate Klub Regeneracija, prvak Federacije Bosne i Hercegovine, osvajač karate turnira u Slovačkoj, Bratislava open, jedan od najboljih mladih karatista u našoj Zemlji i regionu.

–Mumo Keserović– prvak Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji, jedan od najboljih sportsita u regionu kada je ovaj sport u pitanju.

–Amir Hušidić-dugogodišnji sportski radnik, nogometni trener u Fudbalskom klubu ABC Podzvizd s kojim je u omladinskim pogonima ostvario zapažene rezultate mladi i perspektivni sudija u prvoj ligi Federacije BiH, voditelj teniskog kluba ABC Podzvizd, kao igrač nastupao je u ligama Federacije BiH, nastupao i za reprezantaciju BiH U-19.

–Belmin Ćerimović-NK Mladost Vrnograč, dugogodišnji veoma uspješan mladi igrač ovog kluba, prošao sve selekcije, danas nastupa za seniore.

–Damir Čatak-Aero klub „Jastreb“, viceprvak BiH na seniorskom u slijetanju paraglajderom, te ekipni prvak naše Zemlje, jedan od najzaslužnijih za afirmaciju aero sporta u našem Gradu.

–Husein Kapić-Fric-dugogodišnji sportski radnik i entuzijasta, veliki doprinos dao je u radu i djelovanju Nogometnog kluba Krajišnik kroz razne vidove pomoći i angažmana.

„POSEBNA PRIZNANJA-EKIPNA“

–NK Krajišnik-pionirska ekipa, prvaci Unsko-sanskog kantona za 2020 godinu, jedna veoma dobra i perspektivna generacija mladih velikokladuških igrača.

–KK Regeneracija-Najuspješniji klub na Prvenstvu Federacije za djecu i mlade, već duži niz godina najuspješniji klub na Unsko-sanskom kantonu, prvaci Unsko-sanskog kantona.

–Fudbalski klub ABC Podzvizd-u omladinskim kategorijama već duži niz godina bilježi zapažene rezultate,u protekloj 2020 godini sa sve tri omladinske kategorije ostvario je plasman u gornji dio tabele.

–Aero klub Jastreb– ekipni prvaci Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji, član ovog kluba Damir Čatak osvojio je srebrenu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na seniorskom Prvenstvu BiH.

–Udruženje sportskih ribolovaca Štuka-za osvojeno prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine za 2020 godinu.

NAJBOLJI POJEDINCI PO KATEGORIJAMA

Najuspješnija pionirka:

–Iman Ružnić-Karate klub Regeneracija, prvakinja Federacije Bosne i Hercegovine u borbama, prvakinja Unsko-sanskog kantona u borbama, srebrena na međunarodnom karet turniru u Hrvatskoj Grad-prix HR.

Najuspješniji pionir:

–Harun Hušidić-Atletski klub Krajišnik, prvak Bosne i Hercegovine u krosu, prvak Bosne i Hercegovine u disciplini 600 metara i viceprvak BiH u disciplini 300 metara, prvak i pobjednik kupa Unsko-sanskog kantona.

Najuspješnija kadetkinja:

–Selma Omeragić-Karate klub Regeneracija, trećeplasirana na Prvenstvu  Federacije Bosne i Hercegovine, viceprvakinja Unsko-sanskog kantona.

Najuspješniji kadet:

–Ermin Beganović-Atletski klub Krajišnik prvak Bosne i Hercegovine u krosu, ostvario plasman na Evropske atletske igre U-15, treće mjesto na prvenstvu BiH u disciplini 600 metara i treće mjesto u dvije godine starijoj kategoriji u disciplini 800 metara, prvak i pobjednik kupa USK-a.

Najuspješnija juniorka:

–Amina Kačar-ŽOK Velika Kladuša, dugogodišnja igračica ovog kluba, danas kapiten ženske ekipe s kojom je  osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Unsko-sanskog kantona, te igrala finale kupa Unsko-sankog kantona, jedna od nositeljicaigre ovog kluba.

Najuspješniji junior:

–Amar Karalić-Fudbalski klub ABC Podzvizd, vrlo uspješan mladi nogometaš, kapiten ovog kluba s kojim je ostavrio vrlo zapažene rezultate u ligama i kupovima Unsko-sanskog kantona.

Sportski trener godine:

–Leon Čelan-trener NK Krajišnik već nekoliko godina vodi seniorski pogon, pod njegovom trenerskom palicom nogometaši ovog klub uspjeli su ostvariti veliki uspjeh osvojivši Kup Unsko-sanskog kantona te se plasirali u polufinale Kupa Federacije BiH gdje su zaustavljeni od ekipe NK Goražde.

Najuspješniji sportski klub za 2020:

–Atletski klub Krajišnik –najuspješniji klub na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu u Tuzli, četiri titule prvaka Bosne i Hercegovine u pojedinačnoj konkurenciji, jedna titula viceprvaka, dvije bronze, najuspješniji klub  na Prvenstvu Federacije BiH, takmičar ovog kluba plasira se na European athletics games 2020, ekipni prvaci USK-a, pobjednici Kupa USK-a u svim uzrastnim kategorijama, uspješni organizatori 20. Šumatačkog krosa i 11. Međunarodne atletske utrke.

SPECIJALNO PRIZNANJE:

Košarkaški klub Krajišnik-osnovan je 1980. godine. Od 2009. godine klub se stalno takmiči u ligama USK-a sa više različitih kategorija od predpionira do seniora u muškoj konkurenciji, te jednom ženskom selekcijom. U tom periodu osvojeno je čak 15 titula prvaka lige USK-a, dok su djevojke bile četiri puta uzastopno najbolej u ligi u periodu od 2011. do 2014. godine. Zasigurno najveći uspjeh kluba je ostvaren 2011. godine u kup tamičenju plasmanom među 5 najboljih ekipa u FBiH.

NK Mladost Vrnograč-osnovan dasve 1957. godine. Prošlo je 63 godine od osnivanja, a 50 godina takmičenja ovog kluba. Na dugom i teškom putu bilo je uspona i padova, ali nesebičnim zalaganjem Uprave i igrača, te velikom broju Vrnogračana i Općine, klub se danas uspješno takmiči u svim uzrasnim kategorijama. Također, klub se takmičio u Drugoj Republičkoj ligi Jugoslavije.

PRIZNANJE KOJE DODJELJUJE PREDSJEDNIK SPORTSKOG SAVEZA

Zuhdija Zule Dizdarević-Dugogodišnji sportski entuzijasta i radnik, inicijator i pokretač sada već tradicionale sportske manifestacije Šumatački kros, koja je ove godine doživjela veliki jubilej u svom 20 izdanju, veliki sportski prijatelj mnogih sportskih kolektiva ne samo sa područja Općine Velika Kladuša već i USK-a, u karijeri se bavio atletikom i nogometnim suđenjem, danas živi i radi u Njemačkoj.
Zuhdija Rekić-Dugogodišnji sportski radnik, još i danas aktivni karate trener s zvanjem majstora četvrti dan, u svojoj seniorskoj karijeri osvojio je sada već davne 1984 godine drugo mjesto na republičkom prvenstvu, višu trenersku školu završio je u Sarajevu, danas radi s maldim karatistima u Karate klubu 23. februar.
Mirsad Midžić-Nogometni trener, bivši vrlo uspješan golman, nastupao je u svojoj nogometnoj karijeri za više klubova s prostora Unsko-sanskog kantona, kao trener najviše je dao u Nogometnom klubu Krajišnik, jedan je od najstarijih aktivnih sportskih radnika na USK-a.

Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

Izvor:RVK
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Zemljotres snage 7,3 stepena kod obale Novog Zelanda, izdato upozorenje na cunami

Objavljeno je upozorenje na cunami, a navodi se da opasnost postoji unutar 300 kilometara od epicentra potresa.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar