Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Melany, reprezentativka BiH iz Kladuše: Karate je moja najveća ljubav već 11 godina

U Trendu

Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara

Slovenski srednjoškolci vraćaju se u škole, a kreće i masovno cijepljenje

Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda radi pripreme za maturu.
- Advertisement -

Zvijezda na portalu mojcazin.ba, danas je Melany Šabanagić, tema mogu biti snažne djevojke, sportaši i još dosta drugih, ona osvaja! Ova osamnaestogodišnja Kladušanka je učenica Gimnazije već tri godine, a predani karatista već jedanaest. Ako se pitate zašto, nećemo vas dugo držati u neizvjesnosti.

melany

Naime, njen otac karate trenira hrabrih 25 godina, ova ljubav je u njenom slučaju nasljedna, jedna od najboljih životnih odluka, priča nam Melany. Trenutno trenira u karate klubu Fudokan koji drži njen otac. Broj turnira nam, priznaje, ne bi znala reći, davno je prestala brojati. Bilo ih je tu kantonalnih, državnih, federalnih, internacionalnih. Kao što primjećujete, nije se zadržala na osvajanju “samo” Bosne i Hercegovine, proslavila nas je i puno dalje. Kažem “nas” jer je ona baš to, na ponos svima.

Osvojila je i mnoga priznanja od sportskog saveza opcine i kantona te karate saveza kantona. Trenutno ima oko 150 medalja i nekoliko pehara. Jučer je proglašena sportistom općine Velika Kladuša za 2020.godinu. 

melany
- Advertisement -

“Na federalnim i državnim prvenstvima sam osvajala zlatne, srebrne i bronzane medalje te se tako kvalificirala za balkanska prvenstva (na balkanskim nastupila u sloveniji i turskoj). Reprezentativka sam BiH u kategoriji kata, te sam takodjer nositelj crnog pojasa 2.Dan koji sam nedavno stekla na seminaru samim tim i polaganju u Sarajevu.”

- Advertisement -

melany

Melany, sjajna djevojka iz Velike Kladuše ima i trenersku licencu te vodi treninge mladjoj grupi karatasa. U slobodno vrijeme su joj najdraži, priča nam, slikanje i dobar film. Veoma je društvena i ambiciozna osoba, planira upisati gradjevinski fakultet.

“Što se tiče karatea, ciljevi su mi postati sudija, te osvajati mnoge medalje vrijedne spomena.”

melany

Pored toga svega nadje se vremena i za odmor i druzenje s prijateljima, ističe vrijedna Kladušanka. Vršnjacima bi, kaže, poručila da se uključe u sport, da ne odustaju i ne posustaju. Nijedan rezultat ne dolazi preko noći. Prvo treba preživjeti dane i dane znoja, odricanja, patnje da bi se postiglo ono što želite, a ako to stvarno želite ići ćete ka tom cilju i uz rad i trud savladavati sve prepreke. Najveća podrška su joj roditelji, prijatelji i treneri. Na kraju dana, izgubljeni meč je, dodaje, lekcija, motivacija.

Mi joj se zahvaljujemo na ugodnom razgovoru i nastavljamo ju pratiti na putu uspona!

Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

U narednom periodu ključ u bravu stavit će brojne škole u USK

Statistika je, mora se priznati, zabrinjavajuća i prijeti da mnoge škole, prije svega područne, stave ključ u bravu.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar