21.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Medresantica cazinske Medrese snimila ilahiju “Jetim”: Poslušajte emotivnu izvedbu

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

S ponosom objavljujemo da je svjetlo dana ugledala posebna ilahija krajiškog slavuja Nedžme Harčević. Emotivna izvedba na Uni, biseru krajiškom mnoge dovodi do suza. 

Jetim, siroče, dijete je bez roditelja. Prvi primjer najdražeg nam ovakvog insana je Poslanik s.a.w.s. o kojem ilahija i govori. Ponosni smo na svaki njen ton, na boju mahrame i dobrotu koja izvire iz pogleda mlade Krupljanke.

- Advertisement -

Kako je jedan od komentara ispod ilahije i potencirao, trebalo je snage i hrabrosti za stati ispred gracioznosti Une. Nedžma nas je, osim tim osobinama oduševila i jedinstvenim pristupom kao, naravno, i glasovnim sposobnostima. 

Nedžma je, dakle, rodom iz Bosanske Krupe, tačnije iz Jezerskog. Ima 18 godina i završila je cazinsku medresu ove godine. Pored prve ljubavi, pjevanja, ova ponosna Krajiškinja vodi i ručni rad.

“Kreativna sam osoba i pritom u slobodno vrijeme volim raditi dosta praktičnog rada. Trenutno pokrećem maleni biznis iscrtavanja posuđa, dodatno se može pogledati na fb stranici: Zvjezdica NH ili ig stranici: @zvjezdiiica.”

Međutim, odaje, pjevanje je u posebnom rangu interesovanja.

- Advertisement -

“Još od malih nogu pjevanje je za mene nešto posebno. Smatram da se kroz pjevanje može izraziti mnogo osjećaja koji se ne mogu dočarati riječima, nešto jednostavno samo srce osjeća.”

“Ovaj projekt sam pokrenula uz podršku familije, iskrenih prijatelja i naravno naše velike i ponosne Krajine. Uživala sam u izradi ovog spota, koji će, nadam se, doprijeti do velikog broja publike. Ko zna da li će ova ilahija biti “one time opportunity” ili ćemo ih dočekati još nekoliko, ako Bog da.”-ističe za kraj. 

Vi u nastavku poslušajte njenu izvedbu, prepustite se momentu i svakoj emociji. Zajedno s nama očekujte nove projekte mlade maturantice naše Medrese. 

- Advertisement -

PODJELI: