13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Marina Tucaković: “U lijekovima za smirenje nalazim snagu da nastavim dalje”

POVEZANE VIJESTI

Sinan Alimanović na top poziciji globalnih predstavljanja 10. International Jazz Dayja

Višestruko nagrađivani pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer i profesor, Sinan Alimanović trenutno se nalazi na top poziciji globalnih predstavljanja jubilarnog, 10. Internacionalnog dana jazza.

Najveća ljuljačka u BiH postavljena iznad Mostara okuplja domaće i strane turiste (VIDEO)

Nova atrakcija avanturističkog parka Fortica, koji iz dana u dan okuplja sve više domaćih i stranih turista, odnedavno je ljuljačka napravljena iznad Mostara.

U Mostaru koncert narodne muzike kao da pandemije nikad nije ni bilo

U mostarskom Starom Gradu, sinoć je koncert održala narodnjačka zvijezda nove generacije Nikola Rokvić
- Advertisement -

Marina Tucaković se sinoć pojavila na promociji albuma Suzane Jovanović, za koju je napisala nekoliko pjesama, te je tom prilikom i dala intervju u kom je otkrila zbog čega je ne popušta strast za pisanjem.

– Ja sam jako dugo u tome. Mislim da je to dar od Boga da neke životne situacije pretvaram u riječi, ali ne za sebe nego za onoga sa kim radim – ispričala je Marina, a potom se osvrnula na to da li je u šou-biznisu bitniji glas ili dobra pjesma.

- Advertisement -

– Mislim da su glas i pjesma povezani. Ne mora taj glas da ima neki preveliki raspon, ali mora da ima identitet, da je poseban, da ima neku foru. Dopada mi se zvuk nove generacije, novi zvuk, novi ljudi, nova publika.

– Osjećam se kako kog dana. Kemioterapije se teško podnose, zapravo kako koja. U lijekovima za smirenje nalazim snagu da nastavim dalje! (smijeh) Ja sam tipična Škorpija, pet puta može da mi bude loše, a onda bih u provod. Dešavaju se padovi, ali se dignem. Podignu me neki časopis, neka pjesma, neki poziv. Pišem pomalo. Gledam serije. Ne smijem napolje zbog korone. Samo strane serije gledam – dodala je Tucakovićeva.

- Advertisement -

PODJELI: