Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Majku izmasakrirala sjekirom, a sada tvrdi da se ničega ne sjeća

U Trendu

Potvrđena presuda graničnom policajcu zbog primanja mita od 20 eura

Nikontović je prvostepenom presudom Suda BiH proglašen krivim za krivično djelo primanje dara

Slovenski srednjoškolci vraćaju se u škole, a kreće i masovno cijepljenje

Do sada su nastavu u školama imali samo srednjoškolci završnih razreda radi pripreme za maturu.
- Advertisement -

Ramza Karajčić, koja je prije 12. godina muža ubila krampom, majku Namku Kokić ubila je s pet udaraca oštricom sjekire po glavi.

U Okružnom sudu u Bijeljini jučer je počelo suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika, koju optužnica tereti za svirepo ubistvo majke Namke Kokić (83), koje se dogodilo 25. avgusta 2020. godine u porodičnoj kući u Kozluku.

Na početku ročišta, na pitanje sudije Milene Zorić je li ranije osuđivana, Ramza Karajčić izjavila je da ne zna, iako je prije dvanaest godina osuđena na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva muža Ramadana Kočića, kojeg je usmrtila tako što mu je nanijela 41 povredu krampom po glavi i tijelu.

- Advertisement -

Optužena Ramza Karajčić požalila se pred Sudskim vijećem da je bolesna, da ima slabo srce i visok krvni pritisak.

Čitajući optužnicu, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Muris Šabić istakao je da je Ramza Karajčić, živeći u zajedničkom domaćinstvu s majkom Namkom Kokić, zbog međusobnih nesuglasica, u stanju smanjene uračunljivosti, oborila majku na pod, nakon čega joj je oštricom sjekire nanijela pet smrtonosnih povreda po glavi.

- Advertisement -

Povrede su ustanovljene na očima, čelu, jagodičnim kostima, čeonoj, tjemenoj i nosnoj kosti, nagnječen je mozak, što je dovelo do velikog fizičkog bola i patnje.

Nakon toga, optužena Remza Karajčić ostavila je sjekiru na sećiju i javila se u Policijsku stanicu u Kozluku, gdje je izjavila da je udarila majku sjekirom u glavu.

Nasilna smrt je neposredno nastupila, kako je opisao tužilac Šabić, zbog oštećenja moždanih centara Namke Kokić koji su izazvani snažnim udarcima sjekirom, čime je optužena Remza Karajčić počinila ubistvo na svirep način.

Na pitanje sudije Milene Zorić razumije li optužnicu i je li ubila svoju majku, Remza Karajčić je odgovorila: „Ne znam, ne sjećam se ničega, bogami.“

Branilac optužene po službenoj dužnosti, advokat Duško Marjanović izjavio je da je očekivao da se u međuvremenu postigne sporazum o priznanju krivice, ukazavši na koliziju po pitanju stanja svijesti optužene u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Nastavak suđenja zakazan je za 15. februar.

– Predložit ćemo ponovno neuropsihijatrijsko vještačenje, jer postoji kolizija između vještačenja koje je naložio tužilac i ranijeg vještačenja prilikom ubistva muža. Ramza još ne zna ili nije svjesna, tako mi je rekla, da je njena majka preminula nakon nanesenih udaraca – izjavio je advokat Marjanović.

Podjeli s prijateljima
 • 9
 •  
 •  
 •  
 • 0
 •  
  9
  Shares

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Na ahiret preselio Mujakić (Bećir) Sead

Da mu dragi Allah, dž. š., podari Džennet, a porodici sabur.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 • 9
 •  
 •  
 •  
 • 0
 •  
  9
  Shares

Ostavite komentar