Home VIJESTI BOSNA I HERCEGOVINA Majkić optužila Borenovića da djeluje protiv interesa RS-a, on je nazvao “dežurnom...

Majkić optužila Borenovića da djeluje protiv interesa RS-a, on je nazvao “dežurnom narikačom”

0
Oglas
 
Delegatkinja u Parlamentarnoj skupštini BiH iz redova SNSD-a Dušanka Majkić, osvrnula se na činjenicu da su tokom glasanja za usvajanje ove inicijative suzdržani bili članovi SDS-a, PDP-a i DNS-a, što je omogućilo da inicijativa bude usvojena.
 
Majkić je na svom Twitter profilu napisala da je djelovanje članova ovih stranaka suprotno interesima Republike Srpske.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije joj ostao dužan, pa joj je uzvratio tweetom u kojem kaže da Majkić njih proziva, a svoj ulazak u Parlament BiH duguje upravo glasovima SDA.

“Nevjerovatno je da dežurna narikača Dušanka Majkić, koja je inače u Parlamentu Republike Srpske glasovima SDA izabrana u Dom naroda BiH, ne spominje da i njeni poslanici Bogdanić i Stevandić nisu glasali protiv Zvizdićeve inicijative. A zna uzeti 30 hiljada KM za jedan dan penzije”, poručio je Borenović.

Međutim, nije jasno na šta konkretno Borenović misli kada kaže da Stevandić i Bogadnić nisu glasali protiv kada nijedan od njih dvojice, pa ni Borenović, nisu bili prisutni tokom glasanja.

Oglas

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH jučer je dobilo rok od 30 dana da pripremi i uputi u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

Podjeli s prijateljima
  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    36
    Shares

Ostavite komentar

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here